Най-прочутите млади музиканти, майстори на италианското белканто, разпродадоха два пъти

...
Най-прочутите млади музиканти, майстори на италианското белканто, разпродадоха два пъти
Коментари Харесай

Il Volo разпродадоха два пъти Арена ди Верона

Най-прочутите млади музиканти, майстори на италианското белканто, разпродадоха два пъти Арена ди Верона, през която минава турнето им в чест на именития Енио Мориконе. С грандиозния си план “IL VOLO SINGS MORRICONE AND MORE” те ще зарадват през лятото и българската аудитория в София и Пловдив. Билетите за концерта им на 11 юли в античния спектакъл в Пловдив са съвсем разпродадени. Останалите два концерта в София са на 13 и 14 юли в Парк център „ Юнак”.



Преди да дойдат у нас тримата музиканти започнаха турнето си, отдадено на огромния маестро, от Латинска Америка и Япония, където хилядна аудитория приветства тяхната зашеметяваща 12-годишна кариера на международната сцена. След първия им концерт през лятото на 2021, гледан от над 5 млн. фенове в Арена ди Верона и предаван по RAI1, Il Volo бяха отличени за трибюта си към Мориконе със специфична премия в 78-ия Филмов фестивал във Венеция и участваха като почетни посетители в тазгодишния фестивал Санремо.



“IL VOLO SINGS MORRICONE AND MORE” са грандиозни концерти с емблематична кино музика, превъзходни декори, популярни кино фрагменти от старите уестърни и мостри на италианското кино. Това е странствуване през изкуството и музиката на един от най-великите композитори на 20-ти век. Гласовете на младите тенори са съпроводени от цялостен симфоничен оркестър. В Античния спектакъл с тях ще свирят симфониците на Пловдивската опера, а концертите в София ще са съпроводени от Симфоничния оркестър на БНР.

„ С този план желаеме да изразим голямата страст на генерации, които са живели с тези филми и да ги предадем на по-младите, които да открият тази велика музика. Това е усет към великата музика, който в никакъв случай не умира.”, споделят те.
След дни Il Volo ще бъдат и специфични посетители на Втория полуфинал на Евровизия на 12 май в Торино. Те се завръщат след 7 години на сцената на Евровизия, когато през 2015 година показаха Италия с към този момент фамозната по целия свят Grande Amore и завоюваха телевота на феновете. Музикалните критици също
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР