Най-прочутата крава в Европа - Пенка, стана главен герой в

...
Най-прочутата крава в Европа - Пенка, стана главен герой в
Коментари Харесай

Млада писателка написа книга за съдбата на кравата Пенка

Най-прочутата крава в Европа - Пенка, стана основен воин в книга. Младата писателка Савина Топурска е създател на творбата. Книгата е с малко текст, само че има доста илюстрации и музика. Това е една невероятна книга. Четеш, разглеждаш и слушаш. Необикновена е и ориста на Пенка, предава bTV.

Преди 3 години животът на Пенка изглеждаше жертван. Случайно попаднала в Сърбия и върната у нас, кравата беше застрашена с ликвидиране. Но стопанинът и реши друго - да я избави. А едно младо момиче, следи от Франция събитията с Пенка.

" По нейно неведение, несъмнено, тя се трансформира, може би, в най- огромния нарушител в Европейски Съюз, защото нарушава европейските закони, съставлява риск от преместване на заболявания, в случай че вероятно тя бъде върната в България и в Европейски Съюз надлежно. Стопанинът ѝ има една особена връзка с животните, прочувствена и това го разсънва и му дава сили да продължи да търси своята крава и да търси нейното избавление, което пък разсънва съпричастността на толкоз доста хора по целия свят и трансформира Пенка в звезда ", споделя авторката на книгата.

След интервенция на някогашния евродепутат Джон Флаг, на музиканта на Пол Маккартни и на медиите, Пенка оцелява. А през днешния ден оживява от страниците на книгата на Савина. " Търсих кинематографски кодове, които да пресъздадат историята като може би един план за филм или един недовършен филм, по тази причина беше доста значимо да има аудиочаст. Текстът аз го написах, а по-късно дружно работихме с композитора, обмисляхме кое по какъв начин да създадем, по какъв метод да пресъздадем и стана един тип радиодрама, слушаме историята и преглеждаме рисунките ", изяснява за креативния развой Савина Топурска. Тя документира в детайли всяка част от него.

При основаването на книгата са употребявани достоверни материали, фотоси на петициите, мнения в обществените мрежи. А високо в планината Пенка към този момент е майка на две теленца. Иван Харалампиев е горделив, че е съумял да я избави. И благополучен, че любимката му е воин в книга. Иван се среща със Савина няколко пъти, преди премиерата на книгата ѝ. Вярва, че историята на кравата Пенка е трансформирала хората - към положително.

Преди повече от 2 години чух една действителна, само че и също толкоз неуместна история - тази на кравата Пенка. Нейната злочестина,...
Публикувахте от в
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР