Най-предпочитаната музика в България е народната, като веднага след нея

...
Най-предпочитаната музика в България е народната, като веднага след нея
Коментари Харесай

Проучване: Народната музика е най-харесвана в България

Най-предпочитаната музика в България е националната, като незабавно след нея се подрежда попфолкът. Посочилите попфолка като обичан род са към 21 %, а 48% признават, че харесват попфолк музиката. Данните са от проучване, извършено от социологическата организация " Тренд ". Според допитването малко повече от половината българи слушат най-често наши реализатори.

Българите се славят като нация на купонджии и веселяци, само че изследването демонстрира, че в действителност по-малко от половината слушат музика всеки ден. Близо 10% изобщо не харесват и не слушат музика, а останалите 16% рядко или единствено по празници.

- Какъв жанр музика слушате?

-Никакъв!

- Не слушате музика?

- Да!

- Различна, класика... безусловно всякаква.

- Повече инди музика, тъй като пребивавам в Англия и чувам доста ъндърграунд музика от Лондон.

- От черно, до български рап, електронна музика, само че знам че болшинството е...нямам думи...слушат чалга!

Най-предпочитаният жанр у нас е националната музика - 26 %, а 21% са показали, че слушат поп-фолк. След това се подреждат попа и рока. Все отново на въпрос дали харесват чалгата - 48% от българите дават отговор позитивно.

- Вие слушате ли чалга?

- Някога съм слушал, в този момент не толкоз доста.

Младите на възраст сред 18-29 години избират да слушат главно поп-фолк. С напредването на възрастта част от тях трансформират обичания си род и минават към рок, поп или национална музика.

- Как може да се увеличи музикалната просвета на българите?

- Мисля, че всичко би трябвало да пристигна от вътрешната страна, в случай че те нямат смелостта да създадат тази крачка към смяната, ще си останат....(смее се, желае да каже прости). Но и какво се пуска по радиото също е значимо.

Българинът към момента разчита на това каквото му пуснат по радиото и малкия екран и рядко самичък избира музика, демонстрира още проучването.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР