Най-после днес можем да кажем, че е необратима посоката на

...
Най-после днес можем да кажем, че е необратима посоката на
Коментари Харесай

Поптодорова: Най-после днес можем да кажем, че диверсификацията е необратима

Най-после през днешния ден можем да кажем, че е необратима посоката на диверсификация. Това сподели вицепрезидентът на Българския атлантически клуб и някогашен дипломат на страната ни в Съединени американски щати Елена Поптодорова по отношение на визитата на премиера Кирил Петков във Вашингтон.

Тя съобщи, че стартира едно тотално катурване, което няма да е нито бързо, нито елементарно.

Според Поптодорова в границите на визитата на Петков и водената от него делегация в Съединени американски щати се организират и диалози всъщност в тази тенденция.

" Енергийният бранш и сигурността са двата най-пленени бранша от съветско-руската система на опериране ", означи тя.

Елена Поптодорова уточни, че енергийният бранш е най-непрозрачен, най-старателно защитаван и надлежно - с най-голям корупционен показател. По думите й той е обработен в софтуерното и идеологическото схващане на руската система, от която към момента има отзвук.

Поптодорова посочи, че фнес към този момент има късмет да бъде разсечен този " гордиев възел ". " След като към този момент се случи гръмовна злополука с нахлуването на Русия в Украйна, ние към този момент сме на прага на този " гордиев възел ", сподели още тя. Поптодорова добави, че това е обяснението за какво упованията от срещите на Петков във Вашингтон са по-реалистични и по-големи.

" Корупцията е всеобхватна, тя прониква на всички места. Няма значение дали приказваме за общински поръчки на локално равнище, или приказваме за към този момент доста огромните и свързани с доста средства в енергийната сфера, съобщи Елена Поптодорова.

Във връзка с петролното ембарго против Русия тя съобщи: " Не е въпросът дали, а по кое време и по какъв начин и тъкмо това се взема решение сега в Брюксел. "

По думите на Поптодорова тази мярка неслучайно е оставена последна в глобите против РФ, поради сериозното й отражение върху стопанските системи на европейските страни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР