Най-после да дойде време, когато все по-малко ще коментираме куриози

...
Най-после да дойде време, когато все по-малко ще коментираме куриози
Коментари Харесай

Земеделското министерство погубва рибарите с малки лодки, алармира кметът Димитър Николов

Най-после да пристигна време, когато все по-малко ще разясняваме рядкости и от ден на ден ще приказваме за общи хрумвания не за избавяне, а за развиване, зове градоначалникът 

" С мен се свързаха обезпокоени риболовци от това, че поминъкът им е все по-застрашен от изгубване. Оказва се, че съгласно настояща заповед на министъра на земеделието от февруари предходната година, те имат възбрана за улов с мрежи до 2 км от брега. " За това сигнализира кметът на Бургас Димитър Николов в своя Facebook профил. 

" От години в Бургас се опитваме да запазим този сложен поминък за локалните хора. Строим дребни риболовен пристанища и пристани, които за малко време се изпълниха с плавателни съдове и местата даже към този момент не доближават.

Въвели сме ниски такси, с цел да употребяват положителните условия и да съхраняват лодките си там. Направихме и работилница за дребни плавателните съдове, а част от риболовците работят и като екскурзоводи в туристически комплекс „ Ченгене скеле ”, като описват на туристите за античния риболовен поминък.

И до момента в който дружно с риболовците поставяме неимоверни старания освен да съхраним този характерен за Бургас и района занаят, само че и да го покажем пред гостите, се оказва, че е съвсем невероятно те да практикуват лов на риба! Защото нали си представяте по какъв начин дребен кораб ще може да прави лов на риба на толкоз огромна дълбочина? И какъв брой ефикасен ще е уловът?

Надявам се най-сетне да пристигна време, когато все по-малко ще разясняваме рядкости и от ден на ден ще приказваме за общи хрумвания не за избавяне, а за развиване.

Иначе напъните са безсмислени ", написа Николов.

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР