Най-популярните думи за 2023 година в България били изкуствен интелект,

...
Най-популярните думи за 2023 година в България били изкуствен интелект,
Коментари Харесай

Симптомите на лъжата

Най-популярните думи за 2023 година в България били " изкуствен интелект ", " сглобка " и " времеубежище ". Между трите обаче има неразривна политическа, философска и литературна връзка.

Сглобката, която ни души със своите пипала, е като творение на изкуствен интелект, попаднал във времеубежището на абсолютния провинционализъм на геополитическите лакеи.

Може би тъкмо поради това при започване на тази година " Продължаваме смяна " бяха решили да илюстрират измислената вест, че повече българи се връщат у нас, в сравнение с емигрират, със фотография, генерирана от изкуствен интелект. За партия, зародила в епруветка, евентуално това е най-естественият метод на държание. Всичко е неразривно обвързвано. Като детонатор с динамит...

Фактът, че тъкмо тези три думи са се забили като гвоздей в съзнанието на народа, е знак за политическа злополука.

Сглобката е другото име на огромната неистина. Изкуственият разсъдък е опция за друго бъдеще, само че и икономическа базука, която да попилее всичко, което познаваме. А времеубежището е това псевдоинтелектуално театралничене, което освен изпра Бойко Борисов, само че и го капсулира като парламентарен фактор с незаобиколими искания и безочливост. Делян Пеевски също.

Пред себе си имаме лингвистична карта на цялата спецоперация по взривяването на здравия разсъдък у нас. До властта се добраха най-големите безличия, зализаните костюмарчета на олигархията, а един от дойените на тази шашма самодоволно написа тези дни новият девиз на ръководството: " За всеки ще намерим място под слънцето ".

Така пред очите ни Сглобката се трансформира в първокласно бюро по труда, а от речника на българската политика изпаднаха значимите думи - приходи, обществена сигурност, взаимност, икономическо развиване.

Ние през днешния ден живеем в сменената медийна действителност, където джуджетата се вършат на великани, а микробите настояват, че са началото на лекуването. И всичко това е натикано в една куха придирчивост, която отвращава.

Подмяната си проличава освен в думите.

Тя е на всички места.

Под холивудската мъглица на небесен евроатлантизъм, партиите от Сглобката си направиха властоубежище и започнаха да смучат запаси не в името не геополитическата посока на станата, а в тяхно лично име. Борбата с корупцията също издъхна на столичната улица " Чаталджа ", задушена от сенките на далаверите на Асен Василев и Даниел Лорер.

Да, по какъв начин българите в тази кошмарна година да запомнят която й да е друга дума? Те са запомнили признаците на заболяването, на лъжата, която подло ги мъчи. А на всичкото от горната страна проповедниците на болестта обикалят из телевизионните екрани и настояват, че нямало опция.
Истинско времеубежище за негодници.

Източник: Дума/Александър Симов
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР