Най-популярната оперета на Жак Офенбах „Хубавата Елена“ ще забавлява пловдивчани

...
Най-популярната оперета на Жак Офенбах „Хубавата Елена“ ще забавлява пловдивчани
Коментари Харесай

Хубавата Елена идва в Летния театър на 26 юли

Най-популярната оперета на Жак Офенбах „ Хубавата Елена “ ще забавлява пловдивчани в топлия понеделник на 26 юли. Мелодична, красива и изпълнена с доста усмивки ще е вечерта на феновете в Летен Театър – Бунарджика, които ще си насладят на гения на Илина Михайлова и Александър Мутафчийски в основните функции.

„ Хубавата Елена “ ще дирижира родения в Пловдив Кръстин Настев. Маестро Настев стартира музикалния си път в Хора на пловдивските момчета, учи в музикалното учебно заведение в родния си град и приключва с отличие и Националната музикална академия „ Проф. Панчо Владигеров”. Кръстин Настев е лауреат на редица международни и български състезания и сполучлива интернационална кариера, само че на драго сърце се завръща в родния си град.

Точно в 21 часа обилните декори на сцената на спектакъл Бунарджика ще ни пренесат стотици години обратно във времето. Познатата на всички история за Хубавата Елена е в основата на сюжета, само че превърната в комедия. Образите са цветни, героите иронизират себе си и провокират смях.

Култовата имитация „ Мъж на жена си “ звучи толкоз безапелационно, изпята от самия Менелай. В обликът му се превъплащава звездата на оперетното изкуство Александър Мутафчийски, който умее да пленява публиката с всяка своя дума, жест и придвижване.

Пловдивчани ще гледат прелестната Илина Михайлова в ролята на „ Хубавата Елена “. Талантливото соправо учи в музикалната академия в София, продължава осъвършенстването си като актьор в Милано, където е лауреат на голям брой състезания и фестивали. От години Илина и фамилията й живеят и работят в Испания, само че тя постоянно намира време да се върне в родината си и да се срещне с българската аудитория. Името на Илина Михайлова нашумя, откакто Хосе Карерас я кани да взе участие в бенефисните му концерти в София и Атина през 2019 година. Илина и Маестро Карерас ще се срещнат на сцената и тази година – на 25 септември в Глазгоу.

Образите на другите антични герои от Троя построяват Пламен Райков в ролята на прелъстителя Парис и Велин Михайлов – гадателя Калхас. Постановката на Държавна опера -Варна е на доайена на оперетното изкуство у нас проф. Светозар Донев. Хореограф е Анна Донева, а сценограф - Иван Токаджиев.

Организаторите от Монте Мюзик оповестяват, че билети за спектакъла са налични на касата пред Общината, в мрежата на eventim.bg. Каса ще има на място – от 18 часа на 26 юли.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР