Най-популярната криптовалута в света - биткойнът, днес поскъпна с 5

...
Най-популярната криптовалута в света - биткойнът, днес поскъпна с 5
Коментари Харесай

Биткойнът достигна месечен връх от близо 48 000 долара в днешната търговия

Най-популярната криптовалута в света - биткойнът, през днешния ден нарастна с 5 на 100 до едномесечен връх от 47 705 $, оповестява Българска телеграфна агенция.

Възходящият тренд при цената на биткойна идва на фона на идното през април значимо събитие за търговията с тази криптовалута. То е известно като " халвинг " (halving) и се организира почти на всеки четири години или всякога, когато към блокчейна бъдат добавени 210 000 " блока ". В рамките на събитието се понижава на половина възнаграждението, което получават " копачите " на биткойни - участници в системата, които на непринуден принцип посредством профилирано съоръжение валидират преводи в мрежата и основават нови токени. Целта е да бъде стеснен броят на биткойните, които се пускат на пазара.

Привържениците на криптовалутата настояват, че това може да способства за повишение на цената й, защото биткойните ще станат по-трудно налични. 

Друг фактор, определящ повишаването на известната криптовалута, е решението през януари на американската Комисия по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC) да утвърди активността на няколко спот борсово търгувани фондове (ETF), основани на биткойн.

Към 19:50 ч. българско време 1 биткойн се разменяше за 47 610 $.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР