Най-популярната американска бира се оказа най-вредна за нейните любители. При

...
Най-популярната американска бира се оказа най-вредна за нейните любители. При
Коментари Харесай

Бирата, която праща най-много пиячи в болница

Най-популярната американска бира се оказа най-вредна за нейните фенове. При изследване, инициирано от медицинския лицей „ Джонс Хопкинс ", бяха интервюирани 105 пациенти от клиниката в Балтимор.

Оказа се, че болшинството от тях избира бирата Budweiser. 15% от запитаните се озовавали в болница след третата чаша бира.

Budweiser заема челни места на американския бирен пазар. Тя е въведена през 1876 година и се предлага в над 80 пазара по света.

 Марки бира

Освен хмел и ечемичен малц в нея се съдържа 30% ориз.

Нейният основател е Адолф Бусч. Той идва в Съединени американски щати през 1857 година и се открива в Сейт Луйс, Мисури. В началото германецът бил притежател на дребна пивоварна.

Пътувайки в Европа със собствен непосредствен другар Адолф е усвоил разнообразни техники за подготвяне, пастьоризация и възстановяване на трайността на бирата.

През 1876 година основава марката Budweiser. Името е въодушевено от известна за това време чешка бира. В Съединени американски щати по-често употребяваното название е съкратеното Bud. В доста реклами чешкият генезис на бирата е осмиван.

 Видове бира

Последните проучвания, които потвърдиха нездравословните въздействия на бирата, родиха нова серия от реклами, свързващи напитката със Спешно поделение.

Дълги години марката Budweiser е основен спонсор на разнообразни моторни спортове, футболни клубове и Британската баскетболна лига.

През 2010 година започва онлайн риалити, проследяващо живота на 32 футболни фена.

В четворката на най-популярните бири, създадени в Съединени американски щати, се подреждат още Steel Reserve Malt Liquor, Colt 45 и Bud Ice.

През 2012 година здравните управляващи в Съединени американски щати оповестиха, че 17% от американците са алкохолици. Лекарите предизвестяват, че алкохолизмът носи доста съществени рискове. Той може да докара до увреждане на черния дроб, мозъка и други органи.

Пиенето по време на бременност може да навреди на бебето ви. Шофирането в нетрезво положение усилва риска от злополука. Неконтролируемите количества алкохол могат да доведат до пострадвания, ликвидиране или самоубийство.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР