Най-подходящият начин за обявяване на предсрочни избори в четирите общини

...
Най-подходящият начин за обявяване на предсрочни избори в четирите общини
Коментари Харесай

Премиерът на Косово настоя ЕС да премахне мерките срещу страната му

„ Най-подходящият метод за оповестяване на предварителни избори в четирите общини на север е посредством петиция “, сподели министър председателят на Косово, Албин Курти, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Когато 20 % от гласоподавателите изразят волята си за преустановяване на мандата на актуалните кметове, това ще е доказателство, че няма да има протест на присъединяване в изборите, без значение дали при гласоподаване, или при кандидатиране “, сподели още Курти.

Косовският министър председател сподели, че деескалацията на обстановката на север значително е настъпила, като в същото време настоя Европейският съюз да отстрани наказателните ограничения допустимо най-скоро и да усъвършенства отношението си към Косово.

Премиерът  означи, че се работи по отстраняването допустимо най-бързо на механически и административни проблеми, с цел да могат да се проведат нови избори на север.

Той добави, че Косово е заинтригувано от цялостна деескалация на обстановката на север, само че съгласно него би трябвало да се внимава за възможна реескалация на обстановката там.

Относно наказателните ограничения на Европейския съюз против Косово Курти сподели, че те не са обективни и би трябвало да бъдат отстранени допустимо най-скоро.

„ Що се отнася до ограниченията, които са подхванати против нас, считаме, че те са несправедливи. Те са част от асиметрията в отчетите и колкото по-бързо отпаднат, толкоз по-добре. Правим всичко, което можем и знаем, само че би било належащо нашите европейски сътрудници и съдружници да подобрят отношението си към Косово допустимо най-скоро “, сподели още той.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР