Най-пъстрият фестивал за народни хора и танци Хайдушка софра“ започна

...
Най-пъстрият фестивал за народни хора и танци Хайдушка софра“ започна
Коментари Харесай

Фестивал „Хайдушка софра“ завладя Хасково

Най-пъстрият фестивал за национални хора и танци „ Хайдушка трапеза “ стартира по традиция с шествие от централния площад в Хасково . В дефилето за първи път участваха атрактивните фолклористи от РУСАЛИИ Петрич. Те водеха шумното шествие с проява на неповторимите мъжки обредни и военни танци от Петри ч, които нямат аналог в България. Организатор на „ Хайдушка трапеза “ е Мишо Кадиев и неговият клуб „ Фъртуните на Мишо “. Хиляди фенове се любуват през днешния ден на фолклорния маратон в зала „ Дружба “, където ще се показват 51 танцови клуба и сформира от цяла България .

„ Благодаря ви, че сте тук и сте част от неповторимата „ Хайдушка трапеза “. Ние в Хасково си знаем: забият ли тъпаните на „ Хайдушка трапеза “, значи пролетта е пристигнала и животът в Хасково се възражда с цялостна мощ! Пожелавам Ви триумф, доста забавление в идващите часове. Шумни и доста мощни благодарности за основателя на „ Хайдушка трапеза “ Мишо Кадиев и неговите „ Фъртуни “ , сподели в приветствието си кметът на Хасково Станислав Дечев.

Фестивалът за национални хора и танци „ Хайдушка трапеза “ се организира за единадесета поредна година . Той се реализира с поддръжката на Община Хасково по Програмата за финансово подкрепяне на локалната просвета за „ Утвърдени и значими събития “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР