Най-оптимистичният вариант би бил Ивана да търси нов начин да

...
Най-оптимистичният вариант би бил Ивана да търси нов начин да
Коментари Харесай

Психолог: Ивана може да търси нов начин да промени взаимоотношенията си с тези, които общува

" Най-оптимистичният вид би бил Ивана да търси нов метод да промени взаимоотношенията си с тези, които поддържа връзка ", това сподели в предаването " Денят стартира " по Българска национална телевизия психологът проф. Маргарита Бакрачева. 

По думите й казусът на Ивана удостоверява точно акцентите какво ни липсва в практиката. 

" Обект на тормоз постоянно са тези, които не могат да се защитят. Това са децата, която нямат тази поддръжка ", сподели психологът. 

" Работата би трябвало да е освен с децата, само че и със фамилиите. Подходът на поддръжка на фамилиите е да се обезпечат запаси, родителите да бъдат подкрепени в този развой. Да знаят какво да вършат в всекидневието, с цел да подтикват развиването на детето ", изясни тя. 

Според нея родителите нямат поддръжка в този развой. 

" Системата много изостава в на практика проект. Има образователни заведения, където няма психолози. На местата, където има, се оказва, че един психолог има голяма база, която би трябвало да обхване ", сподели още проф. Бакрачева.

17-годишната Ивана от Дупница изчезна на 22 февруари. Тя си тръгнала от учебно заведение по обяд като оставила телефона и чантата си в класната стая. Оттогава следите й се губят.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР