Най-опасните травми за човека са тези на главата и за

...
Най-опасните травми за човека са тези на главата и за
Коментари Харесай

Лекар: Травмите на главата са най-опасни за човека

Най-опасните контузии за индивида са тези на главата и с цел да се понижат рисковете от приемането им, човек би трябвало на първо място да се оглежда към себе си и под краката си и да не се претрупва в ежедневните си дейни действия, съобщи в Световния ден на контузията заместник-главният доктор по здравното обслужване в Центъра за незабавна и неотложна помощ " А.С. Пучков " Пьотър Давидов .

Според заместник-главния доктор най-често през лятото се случват пострадвания на опорно-двигателния уред, главата, разнообразни повърхностни контузии на кожата, свързани с излагане на тъпи или остри предмети, или с рухване на човек върху равна повърхнина. Съществуват и дребен брой разнообразни пострадвания и злополуки в домашни условия.

" Най-важният аршин за сериозността на пострадването е съществуването на кървене, когато от раната тече щедро кръв. Кървенето постоянно е съществено затруднение на пострадването и в случай че има кървене, то би трябвало да бъде спряно, което е главен фактор за нуждата от повикване на кола за спешна помощ. От останалите пострадвания най-опасни са пострадванията на главата, по тази причина те изискват деликатно наблюдаване, с цел да се изключат затруднения, като да вземем за пример тежка контузия на главата. Също по този начин би трябвало да се извика кола за спешна помощ, в случай че крак е деформиран, когато забележим " неестествена " кривина на крайника, това също изисква да се потърси помощ, защото е обвързвано със строшаване или тежко изкълчване, при което е нужен експерт ", сподели Давидов.

Той означи, че не може да се каже, че броят на пострадванията се усилва доста през лятото , има отмерено систематизиране на пострадванията по отношение на всички сезони на годината.

" Как да сведете до най-малко рисковете от пострадвания? На първо място е персоналната сигурност, която е обвързвана с добре познатите, общоприети правила за сигурност на живота. Човек би трябвало постоянно да се оглежда, да има обувки с нехлъзгащи се подметки, да ограничи дейностите, които могат да бъдат травматични, най-малко да гледа под краката си и да не се претрупва в ежедневните действия ", добавя лекарят.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР