Най-опасни и с най-много загинали на пътя остават България и

...
Най-опасни и с най-много загинали на пътя остават България и
Коментари Харесай

В Осло има само 1 жертва в ПТП за 2019-а, а у нас статистиката е печална

Най-опасни и с най-вече починали на пътя остават България и Румъния.

Само един човек е умрял по пътищата на столицата на Норвегия, Осло, през миналата 2019 година.

На този декор статистиката за България е трагична - за първите 7 месеца на 2019 година в столицата са починали 41 души, в Пловдив - 34, а във Варна - 29. Общо на територията на страната за същия интервал са станали 3564 произшествия с 318 починали и 4505 ранени.

Въпреки положителните вести от Норвегия, отвън Осло повече хора са убити на пътя - 110 души, спрямо 2018 година, когато умират 108 души.

Според локалните медии 2017 година е втората най-безопасна година, когато трима души са убити при пътни произшествия в Осло. През последните 50 години столицата на Норвегия регистрира фрапантен спад на злополуките по пътищата си. През 1975 година починалите са 41 души.

Също по този начин през 2017 година Норвегия отбелязва и най-ниският брой хора, починали на пътя в Европа - 20 смъртни случая на 1 милион души.

За съпоставяне - в Лондон единствено до началото на декември 2019 година в пътни произшествия са си отишли 126 души.

През 2018 година техният брой е бил 22. Въпреки това Англия се смята за една от най-безопасните страни за шофиране в Европа, защото има по-малко от 30 смъртни случая на 1 милион поданици.

Според Independent най-опасните страни в Европейски Съюз остават България и Румъния, които имат приблизително повече от 90 смъртни случая на 1 милион души.

Успехът на Норвегия е в резултат на проект Vision Zero, който страната вкарва през 2002 година. Той се грижи за транспортната система в страната и нейната сигурност, с цел да няма починали или тежко ранени при пътни произшествия.

За да реализира това, Норвегия понижава ограничаването за скоростта по пътищата си и предизвиква закупуването на огромни и здрави коли, с висока оценка при краш тестванията. В столицата Осло също бе въведено ограничаване на придвижването на коли в центъра, а велоалеите бяха модифицирани по този начин, че да са допустимо най-безопасни за велосипедистите.

Очаква се Vision Zero да бъде призната от всички страни членки на Европейски Съюз, написа още " Лупа.бг ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР