Най-новото попълнение на Левски Илиян Стефанов дебютира снощи с екипа

...
Най-новото попълнение на Левски Илиян Стефанов дебютира снощи с екипа
Коментари Харесай

Илиян Стефанов разкри цялата истина за трансфера си в Левски

Най-новото попълнение на Левски Илиян Стефанов дебютира нощес с екипа на родния си клуб при успеха с 2:0 над Септември (София) за Купата на България.

Навръх Трети март 23-годишният техничар даде искрено изявление за БЛИЦ TV пред журналиста Борислав Орлинов, в което разкри цялата истина за прехвърлянето си от Берое на " Герена ". Стефанов приказва за Станимир Стоилов, Наско Сираков, Петър Хубчев и по други тематики.

- Благодарим на Илиян Стефанов за първото му медийно изявление след прекосяването в Левски. Mного събития имаше при теб в персонален и професионален проект в последните дни, много динамични бяха събитията. Какво ще пожелаеш по случай празника през днешния ден - Трети март?
- Благодаря. Честит празник на всички българи. Нека не забравяме предишното си. Всички да бъдем дружно, да сме здрави и да просперираме колкото се може все по-високо.

- От твоята уста в божиите уши. Пожелаваме си го от чисто човешка позиция, като виждаме какво се случва по света. И в България се случват значително неща, имаш ли някакви терзания. Ясно е, че всеки се е фокусирал върху специалността, всеки желае да реализира това, което желае, само че въпреки всичко има събития, които са значително притеснителни. Как гледаш на обстановката?
- Моята теза е, че без значение дали се занимаваш със спорт, би трябвало да изявява гражданска позиция. Всеки би трябвало да се интересува и да демонстрира позицията си. 2022 година сме, това не са годините на войната. Това са неща, които са били преди много години, при по-различни условия. Не ми е прелестно да чувам и за мои сътрудници, които са в Украйна, в тимовете там и би трябвало да напущат, да емигрират. Всеки би трябвало да демонстрира гражданска позиция.

- Завърна се в Левски, съумя да направиш дебют против Септември (София) нощес. Коментарът ти, чувството?
- Усещането е фантастично. Аз съм играл в клуба от 6-годишен до 16 година Но единствената парченце от пъзела беше това, че нямах мач за първия тим, защото много дребен потеглих в чужбина - на 16 година Вчера усетих неповторимо възприятие, еуфория. Феновете ме приветстваха. Стъпването на терена, даже с първата крачка на терена ме приветстваха. Това ще остане безконечен спомен.

- Амбициите и задачите, които си поставяш със синята фланелка?
- Точната дума са груповите цели. Всеки в тима схваща позицията, в която е Левски. Ситуацията, събитията и това, против какво би трябвало да се надигнем. Заедно би трябвало да излезем от това нещо, да гледаме напред - в вероятност. И да не стопираме да побеждаваме.

- Има най-различни тълкования за проблемите в клуба - по кое време се заплащат заплати, дали въобще се заплащат. Връщайки се в Левски, имаше ли такива терзания?
- Специфично в моя случай, когато става дума за родния ми тим, мястото, на което съм бил 10 години, ходил съм на мачове и съм подкрепял Левски, въобще не съм мислил и не мисля, че някой чисто професионално и даже от чисто човешка позиция би трябвало да направи компромис в това отношение. Просто аз разбирам какво значи Левски.

- Какво значи Левски за теб?
- Огромна идея. Левски е тим с просвета, с голяма история, с невероятни триумфи. Просто разбирам ДНК-то на Левски. Все едно е вътре в кръвта ми.

- Усеща се, тъй като когато приказваме за Левски, блества усмивката на лицето ти. Сега имаш неповторимата опция един път и вечно да сложиш завършек на спекулациите след прехвърлянето ти от Берое. Защото се появиха доста неща, в това число се предизвикаха и кавги. Сега можеш да кажеш цялата истина.
- Скандали не мисля, че е имало. Дори до една страна нещата станаха дипломатично, тъй като непрекъснато са се водили диалози. Знаете, че в Берое се случиха някои неща, с управлението, със собствеността. Постоянно са водени диалози. Тук е значимо да подчертая, че не е имало липса на разговор. Дори беше допълнително. Обясних на клуба, че имам персонален проблем, който е обвързван с голяма за мен значимост в София. Не желая да споделям, персонален проблем е. Разговарях с управлението, с треньора, трябваше да се случи просто. Скандали не е имало. Тренирах с тима, изпълнявах всичко на 100 %. Продължавах да съм първи в съблекалнята, упражнявах в допълнение. Очаквам през днешния ден или на следващия ден двата клуба да излязат с позиция. За свадите - не дава отговор на истината.

- Имаше ли някой, който да се яви спънка да играеш за Левски?
- Имаше много противен миг, в който към този момент се бяхме разбрали за съответно нещо, само че се случи по този начин, че не е истина. Бях измамен, беше супер деликатна обстановка. Все отново времето притискаше - краят на трансферния прозорец.

- С какви усещания си от Петър Хубчев? Искаше ли да те задържи в тима?
- Да, искаше ме. Немалко пъти сподели желанията си и това, което желае да направи с мен и бъдещото лице на Берое. Той е добър експерт.

- Берое също се намира в сложен интервал. Ако създадем паралел - " сините " съумяха да се обединят към идеята. Можеш ли да сравниш ситуацията в двата тима?
- Преди да се вършат разбори Левски въобще не може да бъде сравняван с Берое или с който и да е различен клуб. Уважавам всеки клуб. Всеки тим си има почитатели, без значение какъв брой огромен или дребен е. Ситуацията е, че сега всеки български клуб има проблеми.

- Левски обаче има успокоение поради почитателите - купуват виртуални билети, оказват помощ на клуба.
- Цялата концепция на Наско Сираков и управлението е доста новаторска и супер изобретателна, даже съвременна. Защото във времена, в които множеството хора се притесняват за здравето си и избират да останат у дома, отново могат да оказват помощ на обичания си тим - посредством виртуалния билет. Това е в действителност фантастична концепция. Феновете непрекъснато демонстрират, че обичат клуба. Подкрепят Левски на всички места. Футболистите сме им признателни и би трябвало да ги радваме.

- Фигурата на Наско Сираков какъв брой значима е за Левски?
- С наличието си вдъхва убеденост на футболистите. Умее да комуникира, да подготвя, да се разбере на кое място си.

- Срещна ли се с него, говорихте ли?
- Да, разговаряхме. Много съм удовлетворен, тъй като те демонстрираха много голямо предпочитание да ме привлекат. Изобщо не съм се замислял. Много съм удовлетворен.

- Дава ли ти опция Левски, откакто направиш положителни мачове, да направиш стъпка в чужбина? Имаш ли такава упоритост?
- Разбира се, че имам такава упоритост. В момента задачата ми е обвързвана напълно с Левски.

- Станимир Стоилов разчита на теб, какви неща ти сподели?
- За него няма какво да приказваме, той е измежду българските треньори с най-големи триумфи. Останах доста впечатлен от човешките му качества, тъй като постоянно демонстрираше една емпатичност, макар че обстановката при мен не беше цветуща преди да дойда в Левски. Отнасяше се доста окуражително. За мен е голям подарък да упражнявам при Стоилов. Той е осъществен човек.

- Предстои безконечното дерби, какво очакваш?
- Това даже с думи не би трябвало да се споделя. Огромно възприятие, сила, която кипи от двете страни - от левскарската и от другата. Като бях дребен вървях по мачовете, и на стадион " Българска войска " в това число. Този мач е нещо неповторимо. Очакванията ми са да се получи супер атрактивен дуел и ние да победим.

- Сред съотборниците ти има ли изявени водачи?
- Да, още в първата подготовка в съблекалнята доста ми помогнаха Ники Михайлов и Георги Миланов. Знаем къде са играли, имат триумфи на високо равнище. Оценявам това, което вършат за мен и им благодаря.

- Следиш ли борбата за президентския пост в БФС?
- Не е моя задача да разясня тази тематика.

- Още не си дебютирал за мъжкия ни народен тим.
- Ясен Петров е доста добър треньор. Около 2 години той беше началник на школата на Левски, когато играех там. Наблюденията ми са, че е доста добър треньор. Аз съм минал през всяка групировка - юноши, младежи, ще бъде съвършена крачка колкото по-скоро отида в първия отбор.

- Готов ли си?
- Дали си подготвен за нещо в този живот... Пред мен са мачовете, които ще употребявам по най-хубавия метод и се надявам да бъда извикан.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР