Най-новият спектакъл на режисьора Васил Дуев-Тайг Иванка Курвоазие на три

...
Най-новият спектакъл на режисьора Васил Дуев-Тайг Иванка Курвоазие на три
Коментари Харесай

``Иванка Курвоазие на три морета`` със софийска премиера в Младежкия театър |

Най-новият театър на режисьора Васил Дуев-Тайг „ Иванка Курвоазие на три морета “ гостува на огромна сцена в Младежкия спектакъл на 17 март 2021 година от 19.00 часа. Постановката е продукция на Габровския трагичен спектакъл и е основана по текстове на известната в обществените мрежи авторка Иванка Курвоазие .

Сценичната акомодация и оформянето на театралната среда са напълно дело на режисьора. За него Иванка Курвоазие е сборен облик на българите, претърпели времето от началото на измененията у нас до днешния си статус на жители на Европейски Съюз. Спектакълът обгръща последните трийсет години от най-новата ни история, в които обаче отеква неизказаното ехтене на прехода.

Участват актьорите Силвия Боева, Адриана Димова, Магдалена Славчева, Тони Христова и Найден Банчевски. Музикалното оформление е направено от режисьора, който употребява музика от 90-те години на ХХ век, като е включена и авторска музика от Ян Руменин. Гергана Лазарова-Рънкъл оказва помощ със сценографски решения по визията, костюмите и организацията на театралното пространство. Хореографията е поверена на Светлана Цвяткова и Магдалена Славчева. Част от постановъчния екип също взе участие в някои от сцените на спектакъла: Снежана Бенчева, Даниела Георгиева, Валери Радев и Нено Цанков. Премиерата се състоя на 11 декември 2020 година на огромна сцена в държавна такса „ Рачо Стоянов “.

В „ Иванка Курвоазие на три морета “ ще чуете всички неуместни въпроси или тези, на които още търсим отговорите за смяната – състоя ли се, кой я направи и кой подмени фантазиите ни. Рафинирана политическа ирония, освободена от исторически комплекси и задръжки. Представление, което резонира в синхрон с публичните безредици за недоизказаната истина за демократичните промени. Ретроспективната и в същото време безвремева разходка на Иванка Курвоазие ще ви накара да анализирате обществото, в което живеем. Ясно отеква апелът за рестарт на ценностната ни система. Ще ви подтикне да се освободите от страховете си за „ времето тогава “ и да отворите съзнанието си за ново преосмисляне на рисковите завои на прехода.

Безупречно актьорско майсторство, самоуверен и провокативен режисьорски прочит, изтънчена самоирония и бездънен прорез на най-новата ни история, поднесени занимателно и изобретателно от Васил Дуев-Тайг и габровската натрупа.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР