Най-новият филм на Стефан Командарев В кръг, който разказва историите

...
Най-новият филм на Стефан Командарев В кръг, който разказва историите
Коментари Харесай

Филмът "В кръг" събира истории с полиция в специална онлайн платформа

Най-новият филм на Стефан Командарев " В кръг ", който споделя историите на три двойки патрулиращи в нощна София служители на реда, към този момент завоюва вниманието, а и награди на няколко огромни фестивала, само че срещата му с българската аудитория занапред следва от 8 ноември.

Преди премиерата му в България създателите на кино лентата дружно със Синдикалната федерация на чиновниците на Министерство на вътрешните работи стартират акция за събиране на истории с служители на реда в особено основана за задачата онлайн платформа. На нея искащите могат да споделят, а други единствено да четат. Накрая част от най-интересните измежду тях ще бъдат включени в книга, а техните създатели ще имат опцията да гледат " В кръг " в компанията на актьорите и екипа преди филмът да тръгне по кината.

" Идеята ни хрумна непринудено, тъй като по време на работата по кино лентата се срещнахме с доста служители на реда и чухме доста истории, само че като филм, несъмнено, не можем да разкажем всяка една. Отделно като жители, всеки от нас има не една или две случки с полицията и взехме решение да обединим всичко това, всеки да може да опише и показа, без значение дали е служител на реда или жител и без значение дали е позитивно или негативно мнението му ", споделя Стефан Командарев, представен в прессъобщението.

Илия Кузманов от Синдикалната федерация на чиновниците на Министерство на вътрешните работи добавя, че акцията е ориентирана към всички. " Ние доста добре си знаем проблемите. Знаем за позитивните образци, за жал знаем и отрицателните, само че, в случай че не се приказва за тях, в случай че те не се разискват и най-много в случай че не се дава публичност, няма по какъв начин нещата да се подобрят ", споделя още той.

" В кръг " е вторият филм от плануваната трилогия на Командарев след реализацията на " Посоки ". По образеца на първия филм и тук епизодите са снимани в един кадър за по-голямо влияние и достоверност.

Световната му премиера бе на 18 август в границите на интернационалния кинофестивал в Сараево, където бе посрещнат с положителни мнения, в това число в профилираните издания за кино като " Варайъти ". На влиятелния конгрес актрисата Ирини Жамбонас получи премията за женска роля, а заглавието взе и една от общо шестте награди в категориите за игрално кино - оценката Cineuropa. Миналата седмица " В кръг " бе отличен и с три награди от фестивала " Златна роза " във Варна.

В лентата вземат участие още Павел Попандов, Асен Блатечки, Иван Бърнев, Васил Василев–Зуека, Стефан Денолюбов, Стоян Дойчев, Герасим Георгиев–Геро, Николай Урумов, Анастасия Ингилизова и Ованес Торосян.

Оператор е Веселин Христов, сценаристи - Симеон Венциславов и Стефан Командарев, а продуценти - Стефан Командарев и Катя Тричкова за " Арго Филм ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР