Най-новите инструменти с изкуствен интелект, които генерират съдържание, могат да

...
Най-новите инструменти с изкуствен интелект, които генерират съдържание, могат да
Коментари Харесай

Новият изкуствен интелект ще засегне 300 млн. работни места

Най-новите принадлежности с изкуствен интелект, които генерират наличие, могат да доведат до автоматизация на близо четвърт от работата в Съединени американски щати и Европейски Съюз, сочи ново проучване на " Голдман Сакс ", заяви ArsTechnica.

Чатботове като ChatGPT, способни да основават наличие, съвсем неразличимо от човешкото, ще провокират взрив на продуктивността, което може да увеличи световния БВП със 7% за идващото десетилетие. Но те ще обиден близо 300 млн. души на цялостен работен ден в целия свят.

Най-голяма опасност за съкращения ще има измежду юристите и административният личен състав. ChatGPT към този момент написа безчет заявления, молби, тъжби, искове и прочие и голям брой юрисконсулти употребяват софтуера като начална точка за тоновете документи, които би трябвало да генерират.

От " Голдман Сакс " стигат до заключението - на база данните за това каква активност се прави в множеството компании - че болшинството служащи няма да си изгубят работата, а тя по-скоро ще бъде улеснена и ускорена от изкуствения разсъдък. Но към 7% от служащите в Съединени американски щати са действително застрашени да бъдат изместени от AI изцяло.

Съществено е, че отчетът на " Голдман Сакс " е фокусиран най-много върху инструментите за генериране на текст и като подобен дава по-консервативни оценки. Други проучвания, които са разглеждали проблема, включват и множеството принадлежности за основаване на изображения, които излязоха в последните месеци, и сочат още по-голямо нахлуване на AI в труда.

Оценките на Goldman се основават на разбор на американски и европейски данни за дилемите, които нормално се извършват в хиляди разнообразни специалности. Изследователите допускат, че AI ще може да извършва задания като

Те не плануват AI да бъде общопризнат за по-чувствителни задания като издаване на правосъдно решение, инспекция на положението на пациент в сериозно положение или проучване на интернационалните данъчни закони.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР