Най-ниска е смъртността от сърце през летните месеци, когато има

...
Най-ниска е смъртността от сърце през летните месеци, когато има
Коментари Харесай

Проф. Марчев: Най-ниска е смъртността от сърце през летните месеци

Най-ниска е смъртността от сърце през летните месеци, когато има слънце. Топлината уголемява кръвоносните съдове и налагането в тях понижава. Това сподели кардиологът проф. Сотир Марчев за изгодите от слънцето.

над Западна България въздушната маса ще стане по-нестабилна и ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност

Той изясни и че през лятото слънчевите лъчи са доста добър имуностимулант, който убива бактериите. Освен това полученият по натурален метод витамин D е доста потребен, комбиниран и с придвижване навън може доста да усъвършенства здравословното ни положение.

За хората с псоризис също е доста добре да са на открито в слънчевите дни.

Вредите от слънцето

Всяко прекомерно нещо обаче е нездравословно, подсети проф. Марчев. Той обясни и какви са вредите от прекомерното излагане на слънце.

Снимка: Аз, репортерът

„ В най-горещите часове от деня е добре да се крием, тъй като слънчевата светлина състарява кожата и може да промени ДНК ѝ. Затова и в пустинята хората се покриват с бели облекла и постоянно носят нещо на главата си. Особено потребна е сиестата, която се практикува в горещи страни като Испания. Доказано удължава живота. Не бива да се върви целогодишно и на солариум. Всичко се крие в салдото – нито да се крием непрекъснато от слънцето, нито да прекаляваме с него “, изясни кардиологът.

Празникът поражда в края на 80-те години на предишния век

Той добави и че на плаж не трябва незабавно да изгаряме, а последователно с всеки ден да усилваме дозата слънце.

Лятото е и най-благоприятно за тези, които желаят да станат родители. Слънцето въздейства позитивно на половите хормони, изясни Марчев.

Той добави, че при излагане на слънце би трябвало да съобразим и медикаментите, които пием и въздействието им на кожата ни, в случай че се излагаме на слънчеви бани.

Специалистът загатна и една забавна специфичност. Марчев изясни, че мъжете ядат повече през летните месеци, до момента в който дамите даже могат да изгубят вкус поради жегите. 

Геомагнитните стихии

Проф. Марчев разяснява и слънчевите изригвания.

И опция за наблюдаване на метеори

" Приучване потвърждава, че че в дните на геомагнитна стихия има по-голяма възможност човек да получи мозъчен инсулт изключително за хората които сме под 65-годишна възраст. Слънчевите изригвания са рискови и могат да повишават кръвното и водят до на увеличаване на пулса. Всеки лекар, който е дежурил дълго на кабинет знае, че има дни, в които идват всички тревожни пациенти, с несиметричен темп, с високо кръвно и доста постоянно се оказвам че това са дни с геомагнитни стихии. Те траят от няколко часа до няколко дни ", изясни кардиологът.

Вижте още във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР