Най-нещастни са пенсионерите и социално слабите у нас. Това сочат

...
Най-нещастни са пенсионерите и социално слабите у нас. Това сочат
Коментари Харесай

Индекс на щастието: Откриха кои са най-нещастни у нас

Най-нещастни са пенсионерите и обществено слабите у нас. Това сочат данните от последния Индекс на щастието, направен от списание „ Мениджър “.

Като изцяло нещастни са избрани 29% от популацията, като тук има 4% растеж. Едва 4% са изцяло щастливите, а 20% са щастливи. „ Виждат се първите неприятни признаци в подтекста на пандемията, инфлацията и войната “, сподели основният редактор на списанието Весислава Антонова.

Най-щастливи са хората с положителни приходи, положително обучение и добър метод на живот.

„ Има 12 знака, по които се дефинира щастието. Сред тях са задоволеност от живота, психическо здраве, физическо здраве, баланс на времето, достъп до просвета и изкуство, обществена поддръжка и други “, сподели Антонова.

„ У нас хората се усещат щастливи в фамилията, само че не и във връзка с страната и това, което прави тя за тях. Това е сериозната разлика сред нас и Скандинавските страни, които постоянно са в топ 3 на най-щастливите в света. Там хората имат доверие на страната и държавните институции “, сподели Антонова.

Резултатите демонстрират също, че хората в селата са по-щастливи от тези в града. За София 53,4% от хората са щастливи, до момента в който на село – 58,3%.

„ Очевидно схващането, че хората са по-щастливи на село не е илюзия. Тази година проучването маркира наклонността хората да търсят парцели отвън София. Животът в огромните градове е динамичен и натоварващ, и всеки го знае “, сподели още Антонова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР