Най-непопулярната част от европейското Средиземноморие е туристически хит напоследък -

...
Най-непопулярната част от европейското Средиземноморие е туристически хит напоследък -
Коментари Харесай

Албанската морска мечта

Най-непопулярната част от европейското Средиземноморие е туристически шлагер в последно време - поради това, че е непозната, с по-ниски цени и дейна реклама. Повечето самолетни полети и новите хотели ще " счупят " върха от 10 млн. туристи тази година. Инфраструктурата, дефицитът на чиновници и сивеещият бизнес могат да възпрат растежа на морския туризъм. Най-непопулярната част от европейското Средиземноморие е туристически шлагер в последно време - поради това, че е непозната, с по-ниски цени и дейна реклама. Повечето самолетни полети и новите хотели ще " счупят " върха от 10 млн. туристи тази година. Инфраструктурата, дефицитът на чиновници и сивеещият бизнес могат да възпрат растежа на морския туризъм.
Малко след залез слънце предпоследният ферибот от Корфу към този момент е избълвал следващата порция жадни за " нещо друго от Гърция и Италия " на пристанището в албанския курорт Саранда. Първото, което виждате от Албания, са две привлекателни девойки с рекламни табели на Vodafone с предложения за безвъзмездни минути и гигабайти. Второто, което виждате, тъй като няма по какъв начин да си визиите живота без мобилни данни, е магазинът на предприемчивия албанец, за който те работят.

Там, сред шампоаните Pantene, перилните препарати, брускетите Marreti и пиещия вода ротвайлер, на бюро в центъра на дребното помещение се вихри поточната линия по продажба на сим карти, а купът с подписаните контракти е с дебелината на том възрожденска литература.
Реклама
Малкото магазинче е като сборен облик на албанския туризъм сега. Усеща мощния пулс на търсенето и поставя всички старания да го задоволи. Mакар и в придвижване.

Държава, която през годините на тежката си история е обърната с тил към морето, източник на закани, в този момент го трансформира в съществена посока на развиване. " Малдивите на Европа ", както се пробва да се нарежда Албания на туристическата карта, всяка година притеглят от ден на ден туристи. През 2023 година са реализирани следващите върхове.

През август туристическата част на Саранда се пука по шевовете. Пред заведенията за хранене в час пик се вият опашки. Автобусите, пренасящи туристите сред Саранда, топ курорта на юг - Ксамил, и плажовете сред тях, не съумяват да се оправят със стотиците чакащи да се натъпчат вътре. Плажът на Ксамил пък е сложен за осъзнаване на фона на компактно подредените чадъри, шезлонги, платформи и празненствата, вихрещи се в разнообразни направления.

Или в случай че сте имали илюзията, че ще сте измежду откривателите на " Средиземноморския прикрит драгоценен камък " и " най-добре защитаваните секрети на Европа ", то към този момент сте закъснели и за по-уединена отмора ще би трябвало да се насочите към по-малко известни места по брега, сходно на обстановката във всяка една класическа морска дестинация.
Реклама Голямото експлоадиране
https://infogram.com/podemut-na-albanskiya-turizum-1h7z2l830mpyg6o?live

" Това лято организирам по 400 диалога дневно ", споделя Алекс*. Той ръководи фамилен хотел във високата част на Саранда, който ще създава през идващите пет години.

" Предишната 2022 година беше много добра. Тази е най-хубавата, може би 40% над 2019 година В Албания постоянно е по този начин. Всяка година е най-хубавата година, тъй като започнахме от нулата, тъй че имаме доста да растем ", споделя Албано Кока, който менажира хостела Hasta la Vista в курорта.

Семейството му има постройката от 2005 година и през годините тя е била разнообразни неща, като да вземем за пример магазин за такъми за баня. През 2018 година обаче се взима най-логичното решение за мястото - да се трансформира в хостел. Към оня миг Hasta la Vista е четвъртият в града. Сега те към този момент са седем, а самият Hasta la Vista всяка година уголемява потенциала си.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР