Най-натовареният граничен пункт между САЩ и Канада беше отворен за

...
Най-натовареният граничен пункт между САЩ и Канада беше отворен за
Коментари Харесай

Премиерът на Онтарио заплаши протестиращите: Ще си загубите колите и книжките

Най-натовареният граничен пункт сред Съединени американски щати и Канада беше отворен за придвижване още веднъж в понеделник, откакто полицията в профил и последния от протестиращите, които бяха блокирали моста на Амбасадор близо една седмица.



Протестът в канадската столица Отава обаче продължава.

Премиерът на Онтарио Дъг Форд благодари на служителите на реда за дейностите им през уикенда.

„ Мостът на Амбасадор към този момент е отворен за придвижване “.

„ И трите равнища на държавни управления са се концентрирали върху прекратяването на противозаконната окупация “, сподели Форд.

„ За тези, които към момента сте там, с цел да създавате безпорядък и съсипия, ще има съществени последствия! Ще има съществени последствия против тези, които държат милиони като пандизчии. Нека съм явен – в случай че решите да употребявате вашето транспортно средство, с цел да създавате безпорядък, ще загубите това транспортно средство и шофьорската си брошура. “

Дъг Форд съобщи, че ще поддържа федералното държавно управление, в случай че то предложи спомагателни ограничения за потушаване на митингите.

„ Нуждаем се от закон и ред. Страната ни в този момент е в заплаха. Това не се случва единствено тук, а в Отава, Алберта и Британска Колумбия “, сподели Форд.

Премиерът до момента отхвърляше опцията за намесата на армията, само че сподели, че всички „ варианти са на масата “ за преустановяване на митингите, в това число потреблението на изключителни пълномощия според Закона за изключителните обстановки.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР