Най-накрая след дълго седене вкъщи ще можем отново да практикуваме

...
Най-накрая след дълго седене вкъщи ще можем отново да практикуваме
Коментари Харесай

Пламен Крумов: Разбрах, че футболът е неизменна част от живота ми

" Най-накрая след дълго седене у дома ще можем още веднъж да практикуваме обичаната ни игра "
Капитанът на АРДА Пламен Крумов даде изявление за клубният уебсайт на ПФК АРДА, малко откакто стана ясно, че футболът в България се завръща през месец юни. Крумов приказва за метода на живот, за тренировките в домашни условия, какво е научил през тези два месеца и доста други тематики, специфични за ARDA TV.

-Пламен здравей, беседваме с теб, откакто към този момент има добра вест за българския футбол, на 5 или 12 юни започва шампионата.
Днес прочетох, че има някакво развиване и се зарадвах доста. Най-накрая след дълго седене у дома ще можем още веднъж да практикуваме обичаната ни игра, което ни носи наслада както на нас, по този начин и на милионите хора по телевизионните екрани.

– Ще имате нови правила за тренировки, без игра с глава, без да се поздравявате...
Трудно ще е, само че сме подготвени на всичко, ще изпълняваме всичко каквото би трябвало с цел да упражняваме и да сме подготвени за старта на шампионата. Както се споделя два месеца си бяхме у дома и тези условия на щаба ще ги съблюдаваме. В началото несъмнено ще има много закачки и смешни обстановки, само че в последна сметка това се прави с цел да премине тази болест и да няма последици.

– Какво е един професионален футболист да не тренира два месеца, в случай, че е привикнал да е постоянно на терен?
Много ми беше тежко, дори у дома с жена ми си говорихме, че такова нещо не ми се е случвало два месеца да не пипна топка. Разбрах, че футболът е неизменима част от живота ми и съм доста благополучен, че най-сетне ще можем още веднъж да упражняваме и дай боже да се възобнови шампионата.

-Отборът на АРДА пръв в България стартира с онлайн тренировките, може би кондиционният треньор Антон Дончев бе най-важния човек за вас през тези два месеца.
Да, по този начин е. Наистина ние започнахме първи с тези онлайн тренировки. Господин Дончев е един извънредно добър експерт, който с тези тренировки ни държи живи в случай че може по този начин да се каже. Все отново целият тим сме в онлайн групата, в която се пуска тренировката, има много положително въодушевление и по този метод не те липсва съблекалнята. Той до този миг си прави съвършено работата, в този момент би трябвало към този момент ние да свършим нашата.

-Къде те намирам сега?
Дойдох да си направя нормалния крос в парка. Аз дружно с моето семейство сме в Кърджали, където изкарахме тази насилствена отмора. За нас най-важното нещо беше да запазим родителите ни с цел да не сме вероятно вирусопреносители и по тази причина избрахме да си останем в Кърджали, където е по-спокойно място.

– Прави ми усещане, че ти имаше много сериозен асистент в подготвителния развой, твоята щерка също се включваше в тренировките, пита ли те, тате за какво по този начин тренираш у дома, а не на стадиона?
Ами не към момента не ме пита, тъй като е дребна и не може да приказва, само че пък и беше забавно несъмнено да ме гледа да подрипвам у дома, а и на нея и беше много занимателно. Повярвайте ми ние сме огромни хора и разбираме от дума, само че за едно малко дете на две години да седи у дома два месеца и да не излиза е доста мъчно. Но в този момент можем да излизаме с нея в парковете, като естествено съблюдаваме всички наставления и условия на щаба, и се надяваме да няма повече такива пандемии, и болести.

– Кое беше най-трудното упражнение, което трябваше да правиш у дома?
Всички са доста сложни, тъй като са без топка. Един футболист несъмнено топката най-вече го притегля, ние имахме топки, само че те бяха медицински, я всяко едно упражнение с тях е неприятно. Но вижте, ние сме дейни спортисти, здрави мъже, тъй че не са били кой знае какъв брой тежки натоварванията.

-Какво научи през тези два месеца, в които бе у дома?
Нищо ново не съм научил през тези два месеца, може би се научих да оказвам помощ на жена ми в развъждането на детето, помагах в домакинските неща, тъй като в този момент нямах опрощение, че съм изтощен от подготовка. Налагаше се да мия чинии, понякога да сготвям, да предрешвам и обличам дребната и други такива фамилни неща. Но тези неща може би са ми липсвали, тъй като да имам толкоз свободно време със фамилията не съм имал и това може би беше хубавото на тази пандемия, че си бяхме у дома тримата дружно.

-Какво готвеше ти?
Аз бях най-вече на скарата и всякакви спагети, макарони, които са обикновени.

-Как минава един твой ден, ясно е, че сутринта в 11 е онлайн тренировката?
Ами след това подготвяме обяд, по-късно дребната ляга да спи, въпреки всичко тя има режим, аз имам стационарно колело у дома и си карам, излизах да пазаря, само че търсех далечни магазини с цел да може да вървя повече, и други такива ексцентрични неща. Но се надявам по-бързо да се върнем към остарелия метод на живот.

– От БФС оповестиха по какъв начин ще продължи шампионата, с изключение на постоянните два кръга, по-късно ще се изиграят единствено пет мача от плейофите. Как ти се коства този формат?
Може би това е най-хубавото решение с цел да могат тимовете да имат късмет за по-предно класиране. Ако се приключи сега едни ще кажат ние бяхме на две точки от присъединяване в евротурнирите, други ще кажат, че са били на две точки от баражи и т.н, и по тази причина мисля, че това е най-правилното решение.

– Като край какво би споделил на почитателите на АРДА, които нямат самообладание да се завърнат на стадиона, само че мачовете май ще са без аудитория?
Искам да пожелая на всички почитатели да са здрави, тъй като тази пандемия ни научи, че здравето е най-важното нещо, по-късно да са по-отговорни, тъй като от щаба има предписани ограничения с цел да не се популяризира заболяването с цел да можем да се върнем към естествения метод на живот. Но и на всички други почитатели поисквам същото да са здрави.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР