Най-накрая мистерията с годините на Лили Иванова се разплете. Важен

...
Най-накрая мистерията с годините на Лили Иванова се разплете. Важен
Коментари Харесай

Край на слуховете: Разплете се мистерията с истинската възраст на Лили Иванова

Най-накрая мистерията с годините на Лили Иванова се разплете. Важен очевидец потвърждава, че упоритите клюки, че естрадната примадона е фалшифицирала годината на раждането си, с цел да се изкара с 3 години по-млада, са цялостна небивалица. Оказва се, че паспорт на Лили Иванова, в който легендата е по-млада с 3 година, е бил публикуван, с цел да може да взе участие на конкурс в Чили. Това разкрива музикантът Здравко Радоев точно на 85-годишния си празник.

Радоев е индивидът, който пръв стартира да работи с бъдещата звезда още преди да стане известна и е виждал първите й персонални документи. Затова маестрото постави завършек на мистерията, която не дава мира на меломаните към този момент три десетилетия – каква е същинската възраст на Вечната Амбър на родната сцена. „ Аз съм роден през 1938-а година, а Лили е по-млада от мен единствено с пет месеца, т.е. и тя е 38-и набор. Така че следващата година през април тя ще направи 85 “, безапелационен е Радоев пред в. " Телеграф ".



Лили Иванова и Здравко Радоев се ценят и до през днешния ден

Преди години третият брачен партньор на примата – Янчо Таков, разкри, че персонално той й е вадил паспорт поради фестивала в Чили, в който е имало изискване участниците да са на възраст до 30 година Тъй като музикалната ни горделивост към този момент ги е била трансферирала, се наложило да я подмладят в документите. От там точно потегля легендата, която в този момент Здравко Радоев разруши на пух и прахуляк.

„ В задграничните паспорти, които ни издаваха, сами попълвахме данните си, без да се ревизират дали са същински или не, тъй като те нямаха нищо общо с българските.

Те обаче важеха за дадения ангажимент и имаха период на валидност 1 или 2 години и прецизираха къде можеш да вървиш - примерно общоприетите бяха за Европа, Азия и Близкия изток, не можеше да отидеш в Америка. Съответно с тия паспорти се вадеха и визи - с цел да влезеш в Италия, Гърция или Германия, трябваше да ти сложат виза. Навремето и Леа Иванова имаше подобен паспорт – и тя си пишеше по-късна дата, с цел да излезе по-млада. Тия паспорти обаче не са безконечни. Те важат еднократно и нещо значимо - не са формален документ. Официално си имахме български паспорти. Те по името те проучваха дали да те пуснат или не, никой не гледа къде и по кое време си роден. Гледаха какво има в архивите на Министерство на вътрешните работи, дали си многообещаващ, дали няма да избягаш “, свидетелства Здравко Радоев.

По времето, когато вадят паспорта на Лили Иванова за Чили, той не е работил с нея, а композиторът Иван Пеев. „ Тогава песента печели премията, както „ Златният Орфей “ е конкурс за ария. Лили е отпътувала с ария на Ангел Заберски-баща, само че Ванко се е писал за композитор. Та това е гафът, за който до последно Забето се ядосваше и на мен ми се караше. Викам - аз не съм отговорен. Не искаше да приказва изобщо с Лили. До края не можа да елементарни тая неточност. Много грозно. Ванко е взел премията и парите и би трябвало по някакъв метод да почерпи и Забето “, споделя маестрото.

Здравко Радоев и до през днешния ден си поддържа връзка с Лили Иванова. „ Редовно ми се обажда. Естествено и в този момент за юбилея ми звънна. Каза съответните пожелания “, показа рожденикът.

На 85 той се усеща обикновено и на тази възраст чества в домашна конюнктура. За младежкия си дух споделя, че нищо не прави. „ Сигурно е даденост, само че няма по какъв начин – всички остаряваме “, счита именитият музикант.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР