Най-накрая беше уволнен шефът на ИА Автомобилна администрация Бойко Рановски.

...
Най-накрая беше уволнен шефът на ИА Автомобилна администрация Бойко Рановски.
Коментари Харесай

Не уво, а съд за Рановски на депутата П. Кънев, стига му само удвоената поръчка за 7 млн. лв. за незаконните екостикери

Най-накрая беше уволнен шефът на ИА Автомобилна администрация Бойко Рановски . Той безочливо съобщи по този мотив пред Actualno.com , че аргументите за освобождението му могат да ги кажат единствено тези, които го освобождават. "Само би трябвало да си сложа подписа ", добави той, като посочи, че освобождението важи с дата 16.02.2022 година

Ще напомним единствено една от аргументите да бъде към този момент единствено отхвърлен, а в бъдеще би трябвало да бъде разследван и съден – удвоената по неразбираеми аргументи поръчка за противозаконните екостикери , която наду цената на техническите прегледи с 20 лева, принуди автосервизите да купуват ненужна техника за система, която не съществува , а даже в миналото да проработи, надалеч няма да обслужва всичките над 3 млн. български водачи, които просто са натоварени с отявлен нов налог в изгода само на ползите на авторитетния народен представител Петър Кънев.

В края на 2020 година Изпълнителната организация автомобилна администрация към Министерството на превоза е платила на фамилната печатница на депутата от Българска социалистическа партия Кънев – Демакс , скромната сума от 5 897 142, 50 лева без 20-те % Данък добавена стойност или общо 7 076 570,40 лева

Тепърва ще нищим този контракт, тъй като първичната оповестена стойност съгласно документите от поръчката, с които разполагаме е 2 942 738, 60 лева без Данък добавена стойност „ преди промяната”, както е вписано в книжата. Каква е тази смяна няма кой да каже!

Удвояването на джакпота без ясна причина и последвалите неистини на Рановски за цената на стикера не са единственият проблем на тази поръчка.

Първо, тя е пусната месеци преди да бъде призната с единогласие на ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи в последните дни на последния дълъг парламент законовото съображение за въвеждането на въпросните стикери.

Второ, този текст е противоправен, защото нарушава член 105 от водещия за тази сфера на публични връзки Закон за придвижване по пътищата, който изрично не разрешава всевъзможни неща да се лепят по стъклата, изключително предните на транспортните средства, тъй като пречат на видимостта, а страната ни е лидер в черната листа по гибел на пътя.

Трето, самата система трябваше да проработи на 12 юли 2021 година, само че не работи и до през днешния ден. Единствено се печатат за сметка на данъкоплатците екостикери, чиито чипове не се обслужват от никакви камери и сензори.

Четвърто, тази работа и без екостикери и в този момент може да я прави тол-системата, безусловно гратис, стига страната да изиска. И са цялостна неистина изказванията, че не можела, в случай че някой си номер бил замърсен – тя не просто фиксира номерата на транспортните средства, само че и още нещо.

Тоест, над 3 млн. българи заплащат отявлен нов налог Кънев , а всички – „ компенсация” на депутата от Българска социалистическа партия и неговата печатница, тъй като по обясненията на сътрудника му от ГЕРБ Н. Ненков, някогашен отраслов министър и зам.-министър, индивидът трябвало да бъде обезщетен. Защо ли? Защото преди печатал винетните стикери и в този момент нямало какво. Аман от държавен капитализъм и олигархия!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР