Най-многочислено представената партия в сегашния изветряващ парламент Има такъв народ

...
Най-многочислено представената партия в сегашния изветряващ парламент Има такъв народ
Коментари Харесай

10 чалъма следващия път да се получи работата

Най-многочислено показаната партия в настоящия изветряващ парламент " ИТН " разгласи, че след " измяната " на тези, от които очакваше поддръжка, в идващия парламент към този момент нещата ще станат по различен, по-добър начин, тъй като щяло да има повече мъдрост и примирение. 
Не знаем по какъв начин се предвиждат идни мъдрост и примирение, само че ние не знаехме и по какъв начин се става първа политическа мощ без действителна политическа активност. Оказа се, че има такава партия (както е споделил Ленин в други политически обстоятелства). 
Така че - в този момент не стана работата, само че идващия път безусловно ще стане с повечко мъдрост и примирение, които все някой ще прояви в името на добруването и просперитета на суверена. 
Нека разтеглим теоретичните си хоризонти с няколко работни хипотези - като по какъв начин биха могли да се проявят мъдростта и смирението в идната парламентарна рулетка с мадатите? 
***
1. Обмяна на опит и бежанци с талибаните в Афганистан.  Новата власт в Афганистан към този момент сформира държавно управление - раз-два! Бихме могли да научим доста от тях, само че и те ще желаят нещичко в подмяна. Ние можем да предложим на талибанското държавно управление да им връщаме оперативно забавни бежанци, както в ръководството на ГЕРБ се хващаха от улицата хора от описите на Ердоган и се водеха на турската граница. Така ще се оттървем от някой-друг рисков детайл, а студентите (талибан = студент) ще ни научат по какъв начин се сформира държавно управление бързо, строго и дейно.
2. Петър Илиев да препише отнякъде know-how за сформиране на държавно управление. Кадърът на Слави Трифонов Петър Илиев е обект на отрицателна акция поради хипотетично (с огромна вероятност) плагиатство в една от книгите му. Ама то пък не може да откриваме всякога топлата вода, като си има подготвени формули, хората по света са го измислили. Опитният ловджия на потребна информация Петър Илиев ще гепи от някое сполучливо държавно управление тактиката и ще я използван с доста мъдрост и примирение на наша почва. Ако някой се оплаче, че технологията е открадната от него, Слави Трифонов ще го изгледа ужасно от диванчето. И персонално ще се погрижи за Петър Илиев!  
3. Да изчакаме пика на рецесиите, които се задават - тогава единодушието и мъдростта ще дойдат дружно с Неволята. Когато лечебните заведения отново се препълнят до стълбището; когато пълненето на хладилника стане непостижима финансова задача за преобладаваща част от населението; с две думи - когато ситуацията стане ужасно, или ще се избием един-друг, или под напора на трагичните условия ще се обединим, ще се подкрепим и ще се впрегнем в синхронни старания пред общата неволя. 
4. Мерките за сформиране на държавно управление да се сформират и разпишат от медицински щаб. Виждаме какъв брой дейно работят към този момент година и половина антипандемичните ограничения. Нека едицинските престижи се съберат да изработят и един пандемичен проект за сформиране на държавно управление. Ама повече психиатри да има в Щаба. 
5. Служебното държавно управление да обещае
бонуси за този, който сформира постоянно държавно управление. Това може да се трансформира в доста хитра скица. Докато още е на власт, служебното държавно управление афишира голяма награда за този, който прояви разсъдък, примирение и единодушие, и успее да сформира държавно управление. Същевременно служебните министри стават партийци, печелят националното доверие, вършат си постоянен кабинет и печелят огромната премия! Конституционно и в действителност е малко тегаво да се подреди, само че по-важно е единодушието. 
6. Иван Гешев да стане Гласът на разсъдъка. Като се подреди идващият парламент, който би трябвало да сформира държавно управление, основният прокурор да влезе на първото съвещание и да разгласи: " Обединявайте се, да не ви сплотявам аз! Посочвам този, този и този водач, които смятам виновни за съставянето на постоянен кабинет, какъвто чака българското общество от дълги месеци! Ако не се обедините да работите за народа, ще ви напъхам в мултитемпературния охладител! И да не съм видял повече разцепление и разделяне на управляващите! "  
7. Да върнем настройките на страната до 16 април 2021, когато е гласувана и призната оставката на 96-то държавно управление на Република България - последния постоянен кабинет в историята на страната ни, който изкара цялостен мандат от 4 години и 8 дни. И отново да пробваме, то с пробване става.
8. Слави Трифонов, Бойко Борисов и Петър Илиев по едно и също време да пуснат коса, а Христо Иванов, Мая Манолова и Корнелия Нинова да се острижат нула номер - за отклонение на диверсионното внимание! Докато всички се занимават с прическите на водачите, в паниката да се направи едно държавно управление с какъвто материал има, пък нека изкара по-дълго! 
9. Боби Михайлов да образува държавно управление и да се окопае в Министерския съвет. Щом толкоз време не могат да го изчегъртат от БФС, ще се задържи и в Министерски съвет. 
10. Да се наредят като кегли кандидат-министри от всички партии и Григор Димитров да бие сервиси в тях.  Които кегли останат прави, образуват кабинет. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР