Най-многочислената фирма в България, оръжейният завод Арсенал“ обяви, че започва

...
Най-многочислената фирма в България, оръжейният завод Арсенал“ обяви, че започва
Коментари Харесай

„Арсенал“ започва работа, но освобождава 2000 служители

Най-многочислената компания в България, оръжейният цех „ Арсенал “ разгласи, че стартира работа, откакто на 16-ти март работата там бе спряна, за първи път в историята на компанията. До 29 март целият личен състав на сдружението употребява заплатен или неплатен отпуск като мярка против разпространяването на болестта с ковид.

От 29 април обаче в „ Арсенал “ стартират всеобщи съкращения. Уведомлението за плануваната „ оптимизация на личния състав “ е изпратено през вчерашния ден до Агенцията по заетостта и до Бюрото по труда в Казанлък, заяви генералният шеф на сдружението Николай Ибушев, представен от bTV. На този стадий ще бъдат освободени 2000 от общо близо 9000 заети в оръжейницата. Според формалната информация, мярката е разисквана със синдикатите.

От „ Арсенал “ изясняват решението си с „ извънредно сложната и непредсказуема обстановка на интернационалните пазари през последните месеци “. Заради пандемията от ковид и обвързваните с нея обилни вложения в опазването на здравето се „ измества фокуса на ползи от страна на обичайните сътрудници на сдружението, което също се отразява като спад на поръчките “. Освен това, проблемите на трансграничните транспортни коридори бави доставките. Понижаването на интернационалните цени за барел петрол дава своето директно отрицателно отражение върху традионните купувачи на продукцията на „ Арсенал “ и техните бюджети ”, показват още от сдружението.

По данни на оръжейния завод, са взети всички ограничения за сигурността на служащите им. 

„ Закупени са дезинфектант, маски, конфигурирани са термовизионни камери по порталите, обезпечени са изолатор и стаи по входните портали на сдружението. С помощта на Община Казанлък е подсигурен и спомагателен медицински личен състав “, акцентират от управлението на оръжейното дружество.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР