Най-много туристи от Румъния, Турция и Германия посещават България в

...
Най-много туристи от Румъния, Турция и Германия посещават България в
Коментари Харесай

България е част от туристическите дестинации с печат за пътуване за безопасност и хигиена

Най-много туристи от Румъния, Турция и Германия посещават България в последните две години. Това сочат данните на Министерството на туризма, показани през днешния ден на бизнес конгрес, отдаден на балнеологията в България по време на " Експо 2020 Дубай “. Събитието, проведено от бъларския павилион, е част от тематичната седмица “Wellness & Spa “ на международното ревю.

Близо 600 000 румънци са посетили България през 2020 година, а техният брой се е нараснал до 800 000 през 2021 година Има растеж в броя на туристите през 2021 година и от останалите страни в ТОП 10, за които България е атрактивна дестинация за отмора.

В своята презентация Румен Драганов, шеф на Института по разбори и прогнози в туризма към УниБИТ и член на УС на Българския туристически съюз, уточни, че се чака вътрешният туризъм у нас да удвои интензивността на свободните пътувания през идващите три десетилетия и до 2050 година вътрешните пътувания да доближат 38 милиона пътувания годишно. Това прави приблизително 6,3 туристически пътувания на човек, с дълготрайност на пътуването 2,8 дни.

Драганов напомни изказване на Световния съвет за пътешестване и туризъм (WTTC) от 2020 година, съгласно което България е част от туристическите дестинации с щемпел за сигурност и хигиена  (Safety and hygiene travel stamp).

" Поглезете здравето си, до момента в който пътувате. Море. Гледки. Въздух. Земя. СПА “  беше тематиката на презентацията на Лъчезар Тодоров, изпълнителен шеф на " Тера Тур Сервиз “, България. Той показа опциите за съчетаване на почивката на море или планина в България със спа и уелнес туризъм.

Красимира Стоянова, изпълнителен шеф на " Албена Тур “ АД, част от " Албена Груп “, формален туроператор на “Albena Hotels & Resorts ", показа връзката сред природата и здравето и по какъв начин могат да бъдат комбинирани по време на отмора на морето. Темата на нейната лекция беше " Албена – здраве от природата “, посредством която ще показа 30-годишния опит на компанията.

Представителят на " Албена “ напомни, че потреблението на електрическа енергия в курорта е до 70% по-ниско спрямо други места за отмора, защото ел. силата се генерира от лични слънчеви панели.

Тодор Бобев, изпълнителен шеф на Touch menu Ltd, показа българска иновация в резервирането: цифрово меню за хотели, заведения за хранене, питейни заведения и търговски центрове.

TouchMenu е неповторима цифрова платформа за хотели, предопределена да усъвършенства съществуващите интервенции, да усъвършенства преживяването на клиентите и степента на задържане, както и да усили облагите посредством разнообразни маркетингови принадлежности.

" България: безвредна и атрактивна туристическа дестинация. Възможности за спа, уелнес и здравен туризъм “ беше тематиката на ОНЛАЙН презентация в границите на форума. Тя беше показана от Николина Ангелкова – депутат и зам.-председател на Комисията по туризъм в Народното събрание.

Участниците в бизнес конференцията “Wellness & Spa “ и сътрудници осигуриха 4 специфични награди, които ще бъдат изтеглени в края на тематичната седмица сред посетителите на българския павилион:

СПА отмора за двама в курортния комплекс Св. Св. Константин и Елена: 4 УЛТРА ALL INCLUSIVE нощувки за ДВАМА в " Astor Garden Hotel “ с безвъзмезден достъп до Aqua зона в Aquahouse Thermal & Beach.

Едноседмична ALL INCLUSIVE СПА отмора за ДВАМА в петзвезден хотел в курорта Албена.

Едноседмична ALL INCLUSIVE СПА отмора за ДВАМА в курорта " Слънчев бряг “ - хотел RIU HELIOS 4* или хотел RIU HELIOS PARADISE 4* през летен сезон 2022, обезпечена от “Terra Tour Service “ ЕООД

Едногодишен БЕЗПЛАТЕН абонамент за услугите на Touch Menu е последната премия за един от посетителите на българския павилион в първата седмица на февруари 2022 година

В рамките на седмицата в българския павилион се чакат хотелиери и специалисти в туризма, които да проведат срещи със своите български сътрудници, участници във форума. Организирани са медийни изяви, на които да бъде показана България като спа дестинация.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР