Най-много приемни семейства има в морската ни столица Варна. Градът

...
Най-много приемни семейства има в морската ни столица Варна. Градът
Коментари Харесай

Варна е начело по приемни семейства

Най-много приемни фамилии има в морската ни столица Варна. Градът е преди всичко по брой на приемни фамилии в страната. Към края на 2019 година техният брой е 142, а броят на децата, минали през услугата, е 171, оповестяват от дирекция " Социални действия " в общината.

В поддръжка на процеса за деинституционализация на обществените услуги за деца и младежи се осъществят два плана, чието осъществяване ще продължи и през актуалната година, написа Петел. От началото на януари 2015 година Община Варна е сътрудник на  Министерството на труда и обществената политика и Агенцията за обществено подкрепяне в осъществяването на план „ Приеми ме 2015 “, финансиран от Оперативна програма “Развитие на човешките запаси ”. Целта е основаване на резистентен модел за развиване на заместваща фамилна грижа за деца, настанени в профилирани институции, и на деца в риск от занемаряване.

При даването на обществената услуга „ Приемна грижа ”, общината обезпечава финансова поддръжка на децата, настанени в приемни фамилии на нейната територия, посредством погашение на месечни средства. Те се дефинират по отношение на обезпечения най-малък приход, избран за страната и според от възрастта на съответното дете.

Вторият план „ Общностен център за деца и фамилии “, който  е със период на осъществяване до 31.12.2020 година, финансира осъществяването на 6 услуги за деца с и без увреждания. Основната цел е предварителна защита на общественото изключване, посредством даване на интегрирани услуги за поддръжка на деца от 0 до 7 години и техните фамилии, а до сегашния миг услугите са употребени от  2637 деца.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР