Най-много избирателни секции в чужбина са разкрити в Турция. В

...
Най-много избирателни секции в чужбина са разкрити в Турция. В
Коментари Харесай

Машините затрудниха гласуващите в Турция

Най-много изборни секции в чужбина са разкрити в Турция. В южната ни съседка обаче началото на изборния ден стартира с проблем. Това се е случило в Бурса и е бил обвързван с ръководители и покровители на комисии. Към момента южната ни съседка няма напрежение. По предварителни данни в пет секции в Чорлу е трябвало да гласоподават 1773 души. Към момента към 90% от тях са упражнили правото си на глас, прииждат и още, които желаят да гласоподават с заявления.

Машините в секциите в Турция затрудниха част от гласоподавателите. Причината- езикът. Повече от 5 минути отнемаше на някои, с цел да се оправят с машината. 

" По-добре да бъде в България. По-добре да живеят ", разяснява един от гласоподавателите. 

В отговор на въпрос какво мисли за проблемите с доставките на газ в България, различен турски жител съобщи, че ситуацията е доста объркана и основава сериозен проблем за България. 

Още преди да отворят секциите на мястото към този момент имаше чакащи. Първи гласът си даде Осман Мустафа. 

" Няма проблем, доста добре беше. Искаме нови промени ", разяснява той.

Организацията е извънредно прецизна - обособени са обособени стаи, в които да бъдат попълвани декларациите за гласоподаване. Ако някой от гласоподавателите се затруднява, тя може да бъде попълнена - действието към този момент е разрешено от закона.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР