Най-много българи, работили в чужбина, вземат обезщетения за безработица у

...
Най-много българи, работили в чужбина, вземат обезщетения за безработица у
Коментари Харесай

Един град рекордьор по безработни, работили в чужбина

Най-много българи, работили в чужбина, вземат компенсации за безработица у нас, в област Благоевград, демонстрират данни на министъра на труда и обществената политика Ивайло Иванов в отговор на депутатски въпрос.

От общо 13910 такива безработни повече от една трета са в Благоевград или това са 4258 индивида по данни към 20 април тази година. Броят на  регистрираните безработни в бюрата по труда в Благоевград е 10 пъти по-голям от тези във Варна и Бургас да вземем за пример, които са надлежно 402-ма и 440 индивида.

Следващите градове, в които има много регистрирани безработни, завърнали се от чужбина, са Пазарджик – 1191 индивида и Търговище – 769 души. За съпоставяне да вземем за пример в София единствено 225 индивида получават компенсации за безработица, откакто са работили зад граница.

Само от началото на тази година до 19 април на борсата са регистрирани 3882-ма безработни, като 923-ма са в Благоевград, а 326 са в Пазарджик, демонстрира справката на общественото министерство.

Безработни получават под минималната заплата

Както pariteni.bg писа от данни на Национален осигурителен институт прави усещане, че в предходната година Благоевград и Търговище са изплатени много компенсации по европейски регламенти, повече от тези в двумилионна София да вземем за пример.
 istock istock
Става въпрос за хора, работили в чужбина, общо 4663-ма българи, като една трета са в Благоевград. Средната сума, която те са получили доближава 1742 лв. и за двата града.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР