Най-младият член на Mensa се оказа дете на три години

...
Най-младият член на Mensa се оказа дете на три години
Коментари Харесай

  Малък гений! Едва на 4 г., а вече член на Mensa 

Най-младият член на Mensa се оказа дете на три години и 9 месеца. Малкият Теди Хобс от Англия се научава да чете на 2 години, а към този момент брои до 100 на шест други езика, в това число мандарин уелски, френски, испански и немски.

Момченцето е признато в елитната организация предходната година, откакто изкарва 139 точки на тест за просветеност.


Родителите му Бет и Уил Хобс от Портисхед, Съмърсет, нямали визия за големия му разсъдък. Едва когато му дават да взема решение пъзели, с които елементарно се справил, му вършат и тест за просветеност.

„ След като го приключи, детският консултант на Mensa ни сподели, че дава отговор на изискванията, тъй че взехме решение, че може да се причисли. Бяхме много учудени. Знаехме, че може да прави неща, които връстниците му не могат, само че не осъзнавахме какъв брой добър е той в действителност, “ сподели 31-годишната му майка Бет.

Тя добави: „ Не знам по какъв начин и на какво се дължи развиването му, брачният партньор ми и аз не сме лингвисти. Бет призна, че гениалността на Теди идва със своите провокации, защото той не демонстрира огромен интерес към игрите или малкия екран. Той слуша всичко и помни диалозите, които сме водили с него на Коледа предходната година. Когато се появи щерка ни, му купихме таблет, с цел да можем да се съсредоточим върху нея, само че той не се интересуваше изключително от игри или нещо сходно. Вместо това той обича да употребява приложения, с цел да се научи да брои до 100 на мандарин и други езици. “

Родителите на Теди се пробват да го държат преклонен макар неговата просветеност, с цел да не развие комплекс за предимство.

Вече на четири години, момченцето явно не осъзнава какъв брой е надарено спрямо другите деца на неговата възраст.

Бет добави: „ Приятелите му могат да прочетат няколко букви от писмеността, до момента в който той може да чете Хари Потър.

Превод: GlasNews. bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР