Най-младата звезда на българската музикална сцена е първородната внучка на

...
Най-младата звезда на българската музикална сцена е първородната внучка на
Коментари Харесай

Внучката на Васил Божков пропя

Най-младата звезда на българската музикална сцена е първородната внучка на Васил Божков.

Мая е най-голямото от децата на сина му Антон и снахата Ива. 10-годишната госпожица от напълно невръстна възраст показала певчески заложби, а родителите й решили да насърчат гения й и да я запишат в елитно частно музикално учебно заведение в София.

Занятията в него Мая посещавала паралелно с другото частно школо, в което е ученичка в четвърти клас и там учи общоприетите предмети. В певческата школа, намираща се на пъпа на столицата, децата гении имат класове по пеене с вокални педагози, учат музикална доктрина и процедура, вземат уроци по пиано и китара, имат образования по ритмика и танци.

Всяко лято посещават и профилиран дневен лагер, където интензивно практикуват наученото. Таксата за професионалната подготовка коства хиляди левове годишно.

Мая Божкова е възпитаничка на музикалната школа от няколко години и името й попада измежду тези на най-изявените деца. Тя е измежду солистите на всеки концерт, проведен от школото. Такива се организират в огромни столични зали, където родителите имат късмет да приветстват децата си. Репертоарът на внучката на Божков, е в поп стилистиката. Видно от изявите й, тя по никакъв начин не страда от театрална тресчица, макар нежната си възраст и е уверена в уменията си, даже, когато й се постанова да пее с оркестър зад себе си.

Наследницата на някогашния хазартен необут евентуално се готви за шеметна кариера в музиката, но родителите й желали да навърши най-малко 15-16 години, с цел да дебютира със своя ария и клип.  

Точно на такава възраст и майка й Ива Софиянска изгря на дребния екран като водеща на паметното в близкото минало младежко предаване на Българска национална телевизия " Мело ТВ Мания “, откъдето потегли и славата й, припомня  " Ретро ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР