Най-мащабното Свето кръщение на новородени деца в съвременната история на

...
Най-мащабното Свето кръщение на новородени деца в съвременната история на
Коментари Харесай

10 български града участваха в инициатива за масово кръщене на новородени

Най-мащабното Свето кръщение на новородени деца в актуалната история на България се организира в огромните православни храмове на 10 български града. Сред тях са София, Пловдив, Варна и Бургас. Събитието бележи финала на акцията за поощряване на раждаемостта „ Направи го за България ” и се провежда от Движение за национална идея (ДНК), оповестява Българска национална телевизия.

Инициативата е под патронажа на Патриарх Неофит и Българската православна черква, които освобождават участниците в кръщението от наложителната такса за ритуала и подаряват безплатно кръщелните свидетелства. 

Повече от 1200 деца в цялата страна се включиха в самодейността. Над шест хиляди лв. ще бъдат дарени на Фондация " Искам бебе ".

18 бебета бяха кръстени в катедралния храм „ Света Троица " в Русе. Родителите им споделиха, че са избрали да се включат в самодейността, тъй като по този начин дават образец и предизвикват раждаемостта.

60 деца участваха в всеобща гала в Пловдив. Тя стартира в 11 часа в митрополитския храм " Света великомъченица Марина ".

Със средства от акцията „ Направи го за България " единствено в Пловдив са били подкрепени 150 фамилии с репродуктивни проблеми. Местната община също финансира самодейността и по тази причина през днешния ден като почетен посетител на кръщенето е и кметът на града Иван Тотев.

В София кръстници на някои от децата станаха известни лица като певицата Хилда Казасян и Андрей Арнаудов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР