Най-мащабното книжно събитие на открито ще се проведе от 29

...
Най-мащабното книжно събитие на открито ще се проведе от 29
Коментари Харесай

Над 14 000 книги в парка на НДК

Най-мащабното книжно събитие навън ще се организира от 29 май до 4 юни в пространството пред Националния замък на културата. Тази година има рекорден брой участници, заглавия и министър председатели - над 14 000 книги на 144 издателства ще търсят своите читатели по време на 80 литературни събития в панаирната седмица, научи ДУМА от Анелия Скримова, специалист връзки с обществеността.
Пролетният панаир и Софийският интернационален книжовен фестивал за деца и младежи са част от #КаузаГРАМОТНОСТ на Асоциация " Българска книга " (АБК), с акцент към най-малките читатели, които и тази година ще могат да открият най-новите детски книжки в особено самостоятелен ъгъл. А за Деня на детето - 1 юни, уредниците са подготвили и приказна празнична стратегия.
Официалното разкриване на Пролетния панаир на книгата и на Софийския интернационален книжовен фестивал за деца и младежи ще бъде в 11 ч. на 29 май на сцената на културната стратегия. В идващите дни ще има многочислени министър председатели и срещи с създатели, преводачи и илюстратори на над 40 нови произведения.
Още толкоз нови заглавия ще бъдат показани на щандовете на издателствата, ситуирани допълнително от 60 шатри на над 1500 кв. м изложбена повърхност. Паралелна стратегия ще върви в книжарници, литературни клубове и доста други местоположения в столицата.
Събитието е част от Културния календар на Столичната община за 2023 година и се реализира с поддръжката на Националния фонд " Култура ".
Работно време на ревюто - от 10 до 20 ч. в делничните дни и до 19 ч. в неделя. Схема на издателствата по шатри и подробна културна стратегия може да се намерят на фейсбук страницата на АБК.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР