Най-мащабната въздушна битка в историята се води без ракети и

...
Най-мащабната въздушна битка в историята се води без ракети и
Коментари Харесай

Shein и Temu поглъщат капацитета на товарните самолети по света

Най-мащабната въздушна борба в историята се води без ракети и снаряди, без изтребители и бомбардировачи. В нея вземат участие огромните китайски шопинг платформи като Shein и Temu, които безусловно опъват до разкъсване потенциала на товарната авиация по света поради борбата си за допустимо най-бърза доставка на евтини артикули, написа в собствен материал " Ройтерс ".

Според данни на Cargo Facts Consulting Temu изпраща по въздух по 4000 тона артикули от Китай всеки ден, Shein - 5000, платформата за търговия на едро Alibaba.com - 1000 тона, а новият TikTok Shop, който към този момент доставя и до Съединени американски щати - 800 тона. Говорим за над 600 000 колета на ден или над 100 цялостни до горе товарни самолета Boeing 777.
 Shein и Temu са във война: Какво следва за онлайн шопинга
Shein и Temu са във война: Какво следва за онлайн шопинга

Западният свят се оказа стеснен за двете амбициозни китайски платформи

Т.нар бърза мода съставлява половината от китайските колета зад граница и запълва потенциала на една трета от транспортните машини, демонстрира информация на профилираната платформа Baixiao.com.

Защо това е проблем?

Надпреварата сред китайските шопинг платформи към този момент е с характера на международна война, само че идва в доста несъответствуващ миг. Заради нападенията против товарни кораби в Червено море, от ден на ден компании търсят различни способи за доставка. Този по въздух, обаче, е мощно усложнен - просто няма свободен потенциал поради Shein, Temu и сходните на тях, които не жалят пари, с цел да запазят място на самолетите.

Това затруднява обичайните клиенти на въздушния превоз - дори Apple транспортират най-много 1000 тона товар на ден.

Някои от платформите от Китай обмислят непосредствено да наемат самолети единствено за себе си, а също така през идващите 20 години страната ще усили броя на машините си за транспорт на товари до 750.
 Китайската Shein, която задминава H&M и Zara
Китайската верига за " бърза мода ", която задминава H&M и Zara

Амбициите на компанията са още по-големи - и в Amazon има от какво да се тормозят

Експертите от промишлеността са безапелационни, че това " изгаряне " на пари в името на бърза доставка на поръчки с ниска стойност в дълготраен проект ще сътвори проблеми. " На база това, което сме виждали, моделът на електронна търговия с въздушни доставки не е резистентен - нито от позиция на облагата, нито от позиция на екологията ", разяснява шефът на Cargo Facts Consulting Гилермо Очово.

Според него към този момент и Shein, и Temu преглеждат вариантите за морски превоз до огромни хранилища в Европа и Съединени американски щати. Голям проблем, обаче, и при използването на кораби, и при използването на самолети е, че има сериозен дисбаланс - огромни товари напущат Китай, само че в противоположна посока натоварването е едва.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР