Най-малкото в момента имаме полза от нови избори, категоричен е

...
Най-малкото в момента имаме полза от нови избори, категоричен е
Коментари Харесай

Румен Радев: Явно г-жа Нинова се опитва да избяга от подписа си под разрешителните за износ на оръжия

Най-малкото сега имаме изгода от нови избори, безапелационен е Радев. Българите са изморени от избори. Това е последна мярка, само че над всичко би трябвало да се наложи българският интерес.

Президентът разяснява и рецесията със спрените доставки на газ. " Трябва да търсим решения, които да бъдат в наш интерес. За разлика от доста други страни, нашата взаимозависимост от съветския газ и нефт, за жалост не успяхме да реализираме диверсификация и нашата взаимозависимост е огромна. Българите са най-бедните в Европейски Съюз и енергийно най-бедните. Борбата е да не допуснем фрапантно увеличение в цените на доставките. Напротив - битката е по опция те да се запазят същите ", сподели той.

Рисковете са една чудовищна инфлация, на която хиляди предприятия няма да устоят. Тежка икономическа и обществена рецесия със солидни последици, добави Радев.

В отговор на въпрос за мнения на заместител министър-председателя по стопанската система и промишлеността и министър на стопанската система и промишлеността по отношение на контракти, подписани от служебното държавно управление за експорт на българско оръжие, президентът съобщи, че изказванията са неточни и елементарно проверими.

" Явно госпожа Нинова се пробва да избяга от подписа си под разрешителните за експорт на оръжия за трети страни, които тя знае доста добре, че стигат до Украйна. Тук не става въпрос за контракти. Това са частни компании. Но значим е подписът в комисията, която тя ръководи, с който автограф се позволява износът ".

В отговор на журналистически въпрос за коментар на думи на външния министър на Северна Македония Буяр Османи, президентът съобщи, че съгласно него е извънредно несвоевременно и нездравословно да се приказва за България. Натискът беше още по-голям предходната година. Аз и служебното държавно управление удържахме два следващи съвета за разширение, акцентира Радев.

И аз, и служебното държавно управление показахме и обяснихме доста добре позициите на България, тъй че те би трябвало да се възприемат. Тук става въпрос за права на индивида, език на омразата... Това са неща, несъвместими с европейските правила и полезности ", добави Радев. Очаквам държавното управление да осъзнава и да отстоява българския интерес, съобщи още той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР