”Най-малко в момента имаме полза от нови избори. Българите са

...
”Най-малко в момента имаме полза от нови избори. Българите са
Коментари Харесай

Радев отново критикува Нинова, но смята, че България няма полза от нови избори

”Най-малко сега имаме изгода от нови избори. Българите са изморени от избори. Това е последна мярка, само че над всичко би трябвало да бъде българският интерес “. Toва сподели президентът Румен Радев в отговор на въпрос дали е подготвен с нов длъжностен кабинет и на прага ли сме на нови избори.

Toй още веднъж подлага на критика лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по тематиката дали доближават български оръжия до Украйна.

“Твърденията на госпожа Нинова са неточни и елементарно проверими. Явно госпожа Нинова се пробва да избяга от подписа си под разрешителните за експорт на оръжия за трети страни, които тя знае доста добре, че стигат до Украйна. Тук не става въпрос за контракти. Това са частни компании. Но значим е подписът в комисията, която тя ръководи, с който автограф се позволява износът ", съобщи Радев.

" За разлика от доста други страни нашата взаимозависимост от съветски газ и нефт е огромна. За страдание, през годините не успяхме да реализираме диверсификация. За разлика от други страни българите са енергийно най-бедните в Европейски Съюз. Борбата е да не допуснем фрапантно увеличение на цените на доставките. Борбата е по опция да се запазят същите ", сподели Румен Радев.

По думите му рискът за страната ни е чудовищна инфлация, при която хиляди дребни и междинни предприятия няма да устоят.

Това значи тежка икономическа и обществена рецесия с всички последици, в това число и за тези, които ръководят сега.

“Очаквам държавното управление да има ясна визия по какъв начин живеят българите, какво желаят българите и да се вслушват в техния глас “, добави Радев.

Той разяснява и думите на външния министър на Северна Македония Буяр Османи, че до юни има опция за развиване на връзките сред РСМ и България.

" Крайно несвоевременно и нездравословно е да се приказва за Българи и да се слагат някакви ултиматуми. Натискът беше още по-голям предходната година. Аз и служебното държавно управление удържахме на този напън два следващи съвета за разширение. И аз, и служебното държавно управление показахме основанията и обяснихме доста добре позициите на България и те се възприемат. Те просто би трябвало да се отстоят. Тук става въпрос за права на индивида, за копенхагенски критерии, за език на омразата. Това са неща, които са несъвместими с европейските правила и полезности ", съобщи Румен Радев.

В понеделник Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова сервираха цветя пред Паметника на незнайния войник в София по случай отбелязването на 77 години от успеха над нацизма.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР