Най-малко тринайсет руснаци и три руски юридически лица бяха обвинени

...
Най-малко тринайсет руснаци и три руски юридически лица бяха обвинени
Коментари Харесай

САЩ удари 13 руснаци. Кремъл: Абсурдни обвинения

Най-малко тринайсет руснаци и три съветски юридически лица бяха упрекнати в съучастничество в скрит план. Той е имал за цел интервенция в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година, съобщи Ройтерс. Агенцията се базира на прокуратурата на Съединени американски щати.

Обвиненията включват скрит план, киберизмама, банкова машинация и кражба на идентичност. С оповестените подправени обвинявания към демократите, апели към малцинствата да не гласоподават, погрешна информация за Клинтън " съветската клетка " се е опитвала да въздейства на изхода от президентските избори, прецизира Си Ен Ен.

Обвиненията са резултат от следствието на екипа на Робърт Мълър за възможна съветска интервенция в изборите и за възможни връзки сред предизборния щаб на Тръмп с Кремъл. От Белия дом не последва неотложен коментар във връзка новите обвинявания. В момента е известно, че президентът Доналд Тръмп е бил осведомен с следствието и изводите от него.

Обвиненията на Съединени американски щати против 13-те съветски жители за интервенция в президентските избори от 2016 година са неуместни и отразяват актуалната американска политическа действителност. Това съобщи в коментар във Facebook представителят на Министерството на външните работи на Руската федерация Мария Захарова.

Сред обвинените са Михаил Бистров, Михаил Бурчик, Александра Крилова, Анна Богачова, Сергей Полозов, Мария Бовда, Роберт Бовда, Джейхун Асланов, Вадим Подкопаев, Глеб Василченко, Ирина Каверзина и Владимир Венков. ТАСС разкрива, че те са работили за намиращата се в " Агенция за интернет проучвания ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР