Най-малко шестима войници са загинали, а няколко главни офицери са

...
Най-малко шестима войници са загинали, а няколко главни офицери са
Коментари Харесай

Атака с дрон в Йемен уби шестима

Най-малко шестима бойци са починали, а няколко основни офицери са ранени в нахлуване с дрон държавната база на Йемен, осъществено от бунтовническото придвижване Хоути, предава Би Би Си.

Видео демонстрира по какъв начин летящ дрон над базата Ал-Анад в провинцията Ладж избухва по време на боен церемониал.

Според Sky News Arabia са ранени началникът на армията военачалник Абдула Ал-Нахи и губернаторът на Ладж Ахмед Абдула. Местна телевизия твърди, че бунтовниците са набелязали избрани лица от обединението, ръководена от Саудитска Арабия.

Атаката идва ден, откакто специфичният делегат на Организация на обединените нации в Йемен съобщи, че воюващите страни значително се придържат към примирието, контрактувано предишния месец, което е решаващо за доставките на храна и помощи. Въпреки това се счита, че е нужен по-голям прогрес, преди да могат да се проведат мирни договаряния за преустановяване на гражданската война в Йемен.

Йемен е унищожен от спор, който ескалира при започване на 2015 година, когато хуситите, почитатели на зайдизма (който се счита за едно от разклоненията на шиизма) и представляващи най-голямото малцинство в страната, овладяват йеменската столица и принуждават президента Мансур Хади да избяга.

Обезпокоени от възхода на групата, за която се счита, че е обвързвана с Иран, Обединените арабски емирства, Саудитска Арабия и седем други арабски страни се намесиха в опит да възстановят държавното управление. Те се получили и логистична и разследваща помощ от Съединени американски щати, Англия и Франция.

Според Организация на обединените нации минимум 6800 цивилни са били убити и 10 700 ранени по време на войната. Хиляди цивилни обаче са умряли от аргументи като недохранване, заболявания и неприятно здраве.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР