Най-малко шест руски ракети са поразили тази вечер украинския град

...
Най-малко шест руски ракети са поразили тази вечер украинския град
Коментари Харесай

Руските терористи удариха Харков с 6 ракети

Най-малко шест съветски ракети са поразили довечера украинския град Харков. Местни чиновници още откриват размера на вредите и дали има жертви, заяви регионалният губернатор Олег Синегубов.
 
 Олег Синегубов Олег Синегубов Източник: Telegram
" Врагът още веднъж нападна Харков. Най-малко шест ракети са поразили града ", написа Синегубов в Телеграм. Според предварителна информация Русия е употребила ракети С-300, добави губернаторът.
 

 
Ракетите са изстреляни от Белгородска област в Южна Русия, сподели Синегубов. Белгород е граничен съветски град, намиращ се северно от Харков.
 
Военни анализатори настояват, че Русия е пригодила ракетите си за Противовъздушна отбрана С-300 за поразяване на наземни цели в Украйна.
Генералният щаб на украинската войска заяви, че неговите войски са отблъснали няколко съветски офанзиви, осъществени едновременно, в разнообразни точки на източния фронт, съобщи ДПА.
 
На съветски набези са били подложени секторите край градовете Купянск, Лиманск, Бахмут, Авдеевка и Мариинск, излиза наяве от информация на щаба. " Общо 47 офанзиви на съперника бяха отблъснати ", се споделя в текста.
 
За следващ път в центъра на събитията се оказа източният украински град Бахмут, за който от месеци се водят тежки боеве.
 
" Въпреки това нашите бранители самоуверено задържат града и отблъскват многочислените противников офанзиви ", се споделя в изказването на Генералния щаб във " Facebook ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР