Най-малко петима убити при нов взрив в Пакистан на рождения ден на пророка

...
Исламабад, Пакистан – Най-малко петима души бяха убити при бомбен
Коментари Харесай

Исламабад, Пакистан – Най-малко петима души бяха убити при бомбен взрив в джамия в град Хангу в северозападната провинция на Пакистан на Хайбер Пахтунхва.

Експлозията се случи малко след подобен инцидент в квартал Мастунг в съседна провинция Белуджистан, който уби най-малко 52 души и рани десетки други в петък.

Продължете да четете

списък от 4 елемента Предполагаемият самоубийствен взрив в Белуджистан в Пакистан се покачва на 52Пакистанските ахмади живеят в страх като гробове, религиозни обекти са атакуваниВъзхитителни индийски тълпи приветстват пакистански отбор по крикет в ХайдерабадШефът на ООН казва, че Пакистан наводнения „лакмус за справедливост в областта на климата“ като помощ изоставакрай на списъка

Спасителните служители казаха, че е имало между 30 и 40 души вътре в джамията, отслужващи петъчните молитви, когато е станала експлозията в Хайбер Пахтунхва.

„Сега имаме петима потвърдени жертви, докато други шестима критично ранени са прехвърлени в болница“, каза Билал Файзи, говорител на линията за помощ Rescue 1122, пред Al Jazeera.

Фейзи каза, че взривът е причинил срутването на покрива на джамията, докато тече петъчната молитва.

Той каза, че се използват тежки машини за отстраняване на отломките от покрива. Много хора все още се опасяват, че са в капан под развалините, добави той.

Двойните експлозии разтърсиха Пакистан, докато мюсюлманите празнуваха годишнината от рождението на пророка Мохамед в петък.

Това е история в процес на развитие. Следват още.

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР