Най-малко петима души са убити, а още няколко са ранени

...
Най-малко петима души са убити, а още няколко са ранени
Коментари Харесай

Задържаха нападателя, открил стрелба в редакцията на вестник в Мериленд

Най-малко петима души са убити, а още няколко са ранени при пукотевица в редакция на вестник " Капитал газет " в Анаполис, щата Мериленд.

 © Българска телеграфна агенция
Стрелецът е нахлул в постройката, където се е помещавал вестник " Капитал Газет " и е разкрил огън в репортерската стая. В раницата му са открити подправени гранати.

Полицията идва на място за към минута и съумява да задържи нападателя. Според управляващите, офанзивата е умишлена, само че към момента не са ясни претекстовете за нея.
Бил Крампф, шеф на полицията в Мериленд: Знаем, че е имало закани, отправени към Газет през обществените мрежи. Опитваме се да идентифицираме индивида, от чийто профил са изпратени. Има пет жертви и още няколко души, които са в тежко положение.

Стрелецът е арестуван, сега го разпитват. Искам да поздравя органите на реда, които са реагирали доста бързо и са стигнали до местопроизшествието за към 60 секунди.  6 души са убити и над 20 ранени при пукотевица в редакцията на вестник в Мериленд 6 души са убити и над 20 ранени при пукотевица в редакцията на вестник в Мериленд
Шест души са убити и над 20 са ранени при пукотевица в редакцията на вестник "Капитал газет " в град Анаполис, щата Мериленд, заяви телевизия Ем Ес Ен Би...

Според локални медии нападателят е мъж на към 30 години. Той е наранил кожата на пръстите си, с цел да не може да бъде разпознат и отхвърля да сътрудничи на полицията.

" Бяхме ужасени от стрелбата, само че в някакъв миг той спря да стреля самичък ", описват публицистите. Срещу вестника е имало закани, само че към момента не е ясно дали нападението е против съответен обект или против медията.

" Капитал газет " е едно от най-старите издания в страната. Вестникът е учреден през 1727 година и тогава се е наричал " Мериленд газет ". От Белия дом осъдиха нападението.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР