Най-малко петима души бяха ранени при нападение с нож на

...
Най-малко петима души бяха ранени при нападение с нож на
Коментари Харесай

Нападението с нож в Лондон е било терористична атака

Най-малко петима души бяха ранени при нахлуване с нож на Лондон Бридж в английската столица. Полицията преглежда случая като терористичен случай. Извършителят е убит от органите на реда. Той е носел подправени експлозиви. Мотивите му към момента не са ясни.
Инцидентът се случва единствено няколко седмици, откакто Англия понижи равнището на терористична опасност от тежко до значително.
По информация на външното ни министерство няма потърпевши български жители.

Сигналът за нападението с нож е получен в ранния следобяд локално време. При идването си полицията създава изстрели - това е стрелбата, за която загатват очевидци и при която е премахнат нападателят. Районът е отцепен. На място работят правосъдни медици.
Нийл Басу, заместител комисар по специфичните интервенции: Заподозреният мъж е бил убит от спецчастите. Мога да потвърдя, че той е умрял на мястото. Още няколко души са получили пострадвания по време на офанзивата. Подчертавам, че на този стадий не се изключва нито един от вероятните претекстове. Би било неуместно да спекулираме повече за тях.
От полицията потвърдиха, че нападателят е носел пояс с подправени експлозиви и че казусът се дефинира като терористичен случай. Страх и суматоха, това споделят присъствалите в региона на нападението.
Роб Андърууд, свидетел: Беше в действителност мъчно, тъй като когато виждаш всички да бързат и да тичат във всички направления, започваш да се притесняваш за личната си сигурност. И единствената ти мисъл е по какъв начин да се измъкнеш. Чувстваш се доста уплашен и обезпокоителен за това, което се случва и чакаш да премине.
Метро станцията в региона на " Лондон бридж " остава затворена. Мерките за сигурност в Лондон са засилени. Премиерът Борис Джонсън посети мястото на случая и благодари на полицията и на медицинските екипи за напъните им.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР