Най-малко няколко десетки цивилни са успели да напуснат територията на

...
Най-малко няколко десетки цивилни са успели да напуснат територията на
Коментари Харесай

Новите укази на Путин и евакуацията на Азовстал: Събитията в Украйна през последните дни

Най-малко няколко десетки цивилни са съумели да изоставен територията на завода " Азовстал " в Мариупол и прилежащите къщи през уикенда, заяви съветското министерство на защитата.

Също през уикенда стана известно за разрушаването на хангар с американски и европейски оръжия и разрушаването на пистата на летище покрай Одеса, бойкот в региона на Курск и пожар във военно оборудване покрай Белгород, както и нови укази на президента Владимир Путин, в това число спомагателни ограничения за обезпечаване на осведомителната сигурност.

Редакторите са събрали главните събития към Украйна през последните два дни.

Ходът на интервенциите:

Министерството на защитата на Руската федерация в събота и неделя разгласи редица удари по украински военни обекти. По-специално, съгласно формалния представител на ведомството Игор Конашенков, съветските военни ракети " Оникс " унищожиха хангар покрай Одеса с оръжия и муниции от Съединените щати и Европа, а също по този начин са унищожили пистата.

Освен това министерството приказва за унищожаването на две украински зенитно-ракетни системи С-300 в Запорожието и Артемовск (сега наричано Бахмут), два бомбардировача Су-24М и щурмови аероплан Су-25, както и общо 32 дрона, 18 от които са свалени в събота вечерта.

Евакуацията от Азовстал

Министерството на защитата на Руската федерация заяви в неделя вечерта за евакуация на 80 цивилни, в това число дами и деца, от територията на цех Азовстал, последният регион на Мариупол, държан от украинска страна. Сутринта от ведомството оповестиха, че в събота близо 50 души са били евакуирани от къщи наоколо до предприятието.

В същото време украинският президент Владимир Зеленски сподели, че към 100 цивилни от територията на Азовстал са изпратени в Запорожие. По думите му евакуацията ще бъде обновена в понеделник сутринта.

Вицепремиерът на Украйна Ирина Верещук в събота също разгласи нова замяна на пленници, вследствие на която седем военни и седем цивилни се върнаха в страната. Няма известия за това от съветска страна.

Ситуацията в Херсонска област

От събота Украйна изключи Херсонска и Запорожка области от мобилните връзки и интернет, сподели за ТАСС Олег Крючков, консултант на ръководителя на Крим по осведомителната политика.

В същото време електрозахранването не може да бъде възобновено в Киселевка и Широка балка в Херсонска област заради опасност от обстрел от украинските сили за сигурност.

Според ръководителя на военно-гражданската администрация на района Владимир Салдо заради липса на връзка няма точни данни за починалите и ранените, защото е невероятно даже да се свърже с лечебни заведения.

Крючков обаче изрази убеденост, че казусът с връзката ще бъде позволен от кримските и донецките оператори. След основаването му в Херсонска област съветските банки също ще могат да стартират работа, означи Салдо.

Ситуацията в пограничните области на Русия

Един човек е потърпевш при пожар в оборудване на съветското министерство на защитата в Белгородска област покрай границата с Украйна, заяви в неделя ръководителят на района Вячеслав Гладков. По думите му вследствие на случая са потърпевши седем къщи. Причините за случая не са известни.

Частично сриване на железопътния мост е станало в сектора Суджа - Соснови Бор в региона на Курск. Според губернатора Роман Старовойт това е бойкот. В резултат на случая няма потърпевши, случаят не е повлиял на разписанието на влаковете. По обстоятелството на детонацията Следственият комитет на Руската федерация образува наказателно дело за терористичната офанзива.

Превод: СМ

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР