Най-малко един човек е загинал след руска артилерийска атака по

...
Най-малко един човек е загинал след руска артилерийска атака по
Коментари Харесай

Тридневен траур в Чернигов след руската атака

Най-малко един човек е умрял след съветска артилерийска офанзива по Херсонска област. Изстреляни са към 420 снаряда. За няколко часа московските летища Внуково и Домодедово стопираха работа.

Според кмета на съветската столица Сергей Собянин, повода е несполучлива украинска офанзива с дрон. Безпилотната машина е прихваната от съветските Противовъздушна отбрана системи. За офанзиви с дронове в Курска и Ростовска област оповестяват съветски медии.

А в Чернигов е разгласен тридневен печал след вчерашното нахлуване.

Ден след ракетната офанзива по Чернигов, разчистването на най-засегнатия, централен регион на града продължава. Работи тежка техника. Освен в локалния спектакъл се правят оценка вредите и по близките здания, написа в Телеграм-канала си губернаторът на Черниговска област Вячеслав Чаус. В града е разгласен тридневен печал.

Президентът Зеленски дефинира нападението като " непоносимо ", и добави, че е осъществено на християнски празник - Преображение Господне, който в Украйна означават по остарял жанр. Сред жертвите в Чернигов е шестгодишно момиченце, единствен дете в фамилията.

" Благодарен съм на всеки един, който изрази съболезнования за Украйна и за нашия народ. За страдание, седеми души бяха убити в Чернигов - от съветска ракета, в това число малко момиченце. София, на шест години... Съболезнования за фамилията ", сподели Зеленски.

Атаката изненада жителите на Чернигов, пощаден през последните месеци войната, откакто за малко беше обграден от съветските сили при започване на нашествието през февруари 2022 година, напомнят западни медии.

На фронта - през миналите 24 часа украинците са напреднали в минимум три сектора по линията на прикосновение. Според американския Институт за проучване на войната украинските сили са преодолели огромните съветски минни полета. През миналата нощ е имало и няколко офанзиви с украински дронове.

Единият е засегнал жп гарата в Курс, избухна е пожар, развален е покривът на постройката. Пострадали са петима души. С минимум три безпилотни машини е атакувана Ростовка област. Те са обезвредени, написа в Телеграм канала си губернаторът на региона, и добави, че няма данни за потърпевши и материални вреди.

Полетите от и до московските летища Внуково и Домодедово към този момент се правят по график, след няколкочасово спиране поради офанзива с дрон в региона на съветската столица.

Снимки: БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР