Най-малко двама души загинаха, а 11 други са ранени при

...
Най-малко двама души загинаха, а 11 други са ранени при
Коментари Харесай

Жертви и разрушения след 6,4 по Рихтер в Калифорния

Най-малко двама души починаха, а 11 други са ранени при земетресението с магнитуд 6,4 по скалата на Рихтер, което разклати американския щат Калифорния във вторник.

 Трус с магнитуд 6,4 по Рихтер раздруса Калифорния и остави хиляди без ток (видео) Виж още

Жертвите на труса са на 72 и 83 години. Дори в този сеизмично деен район на Северна Калифорния, прочут с огромни трусове, трусът с магнитуд от 6,4 по Рихтер се е почувствал изключително мощно за доста дългогодишни поданици.

" Това беше най-силното земетресение, което съм усещала ", сподели кметът на Рио Дел Дебра Гарнс, чието селце беше мощно наранено. " Това беше дългогодишен трус, тъй че беше освен доста по мярка с 6,4, само че беше и дълго. "

Губернаторът Гавин Нюсъм разгласи изключително състояние, което разрешава на окръг Хумболт достъп до запаси според Закона за помощ при бедствия в Калифорния.

70 хиляди семейства остават без електричество , като от локалната компания не можаха да кажат по кое време подаването на ток ще бъде възобновено. Властите в засегнатите региони показват, че сега се прави оценка на вредите и на някои места има съществени провали - прекратени водо - и газопроводи, развалени пътища и мостове и вреди по постройките.

От Американския геологически институт показват, че в региона на земетресението, ситуиран на към 400 километра северозападно от Сан Франциско, са регистрирани серия вторични земетресения, а в идващите дни се чакат нови.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР