Най-малко двама души са загинали, а един е бил ранен,

...
Най-малко двама души са загинали, а един е бил ранен,
Коментари Харесай

Зеленски: През коридора за износ на Украйна са минали над седем милиона тона товари

Най-малко двама души са починали, а един е бил ранен, откакто съветските сили са нанесли удар по град Херсон. Кметът на града Роман Мрочко добави, че други двама лекари са били ранени при обособен артилерийски удар по здравно заведение. Стана ясно и, че украинските военни са свалили 10 от 17-те безпилотни летателни апарата, изстреляни през нощта от Русия.

А губернаторът на западната украинска област Лвов Максим Козицки съобщи, че три дрона са поразили неуточнена инфраструктурна цел и са провокирали пожар. Щетите обаче са били минимални и не се оповестява за жертви. От своя страна президентът на страната Володимир Зеленски съобщи, че асамблеята на Международната морска организация е приела резолюция в поддръжка на напъните на Украйна за експорт на зърно през Черно море.
През коридора за експорт на Украйна са минали над седем милиона тона товари. Това е доста значимо за нашата стопанска система, и то освен за пристанищата и аграрния бранш, само че и за доста други браншове. Милиони работни места в страната ни зависят от износа, който нашата страна може да подсигурява. И аз съм признателен на всички по света, които ни оказват помощ в това отношение.
Володимир Зеленски - Президент на Украйна

По-късно стана ясно и, че президентът Зеленски ще направи послание към конгреса на Съединените щати. То е за да помогне на напъните на администрацията на президента на Съединените щати Джо Байдън да убеди конгреса да одобри новия пакет от помощи за Израел, Украйна и други цели за националната сигурност, струващ 106 милиарда $.

От друга страна от Кремъл обявиха, че съветският президент Владимир Путин ще направи еднодневно посещаване в Обединените арабски емирства и Саудитска Арабия. Той ще се срещне и ще организира диалози, отдадени на двустранните връзки, войната сред Израел и Хамас и други интернационалните въпроси. В дневния ред ще бъдат включени и диалози, свързани с ограничението на цените на петрола.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР