Девет убити при експлозия в склад за фойерверки в Тайланд

...
Най-малко девет души бяха убити и повече от 115 ранени
Коментари Харесай

Най-малко девет души бяха убити и повече от 115 ранени след взрив в склад за фойерверки на пазар в Южен Тайланд в събота .

Смята се, че взривът в Сунгай Колок, на малайзийската граница, около 15:00 ч. местно време (09:00 ч. BST) е причинен от строителство работа.

Пазарният пожар вече е овладян, каза местният губернатор пред AFP.

Предварително разследване показва, че причината е "техническа грешка" по време на заваряване на стомана, каза Санон Понгаксорн.

Кадри, публикувани в местни медии, показват голям облак дим, издигащ се от пазара, с много магазини, домове и превозни средства, силно повредени от силата на експлозията - включително няколко в пламъци или с откъснати покриви.

< p class="ssrcss-1q0x1qg-Paragraph eq5iqo00">Сексан Таесен, очевидец, който живее на 100 м (330 фута) от пазара, каза, че е бил вкъщи, когато е чул „силен, гръмотевичен шум и цялата ми къща се е разтърсила“.< /p>

"Тогава видях, че покривът ми е широко отворен. Погледнах навън и видях къща да се руши и хора да лежат на земята навсякъде. Беше хаос", каза той пред АФП .

Строителната индустрия в Тайланд има лоши показатели за безопасност и смъртоносните инциденти са нещо обичайно.

Миналия месец двама души загинаха, след като пътен мост се срути върху трафика по време на строителство в столицата Банкок.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР