Най-малко четирима души са загинали при руски въздушен обстрел в

...
Най-малко четирима души са загинали при руски въздушен обстрел в
Коментари Харесай

Зеленски: Ако Украйна бе получила пълна подкрепа, европейското небе можеше да е защитено като това над Израел

Най-малко четирима души са починали при съветски въздушен обстрел в Донецка област. Не се оповестява за ранени. На собствен ред украинските сили оповестиха, че системите за противовъздушна защита са унищожили всички девет безпилотни летателни апарата, изстреляни по време на съветска офанзива в източните и южните райони. В Съединените щати ръководителят на Камарата на представителите Майк Джонсън показа предложение за обособяване на военната помощ за Украйна от другите помощи за Израел и Тайван. Джонсън съобщи, че новите законопроекти плануват почти същия размер помощ, само че ще включват разлики, измежду които и помощи под формата на заем. Критици обаче настояват, че това е еднакво на по-нататъшно излишно закъснение, защото законопроектът на Сената бе признат преди два месеца. На собствен ред президента на Украйна Володомир Зеленски прикани съдружниците си да покажат същото единение, което демонстрираха, когато оказват помощ на Израел. 
Целият свят стана очевидец на съюзническите дейности в небето над Израел. Те демонстрираха какъв брой дейно може да бъде единството в отбраната против терора, когато то се основава на задоволителна политическа воля. Европейското небе от дълго време можеше да получи същото равнище на отбрана, в случай че Украйна беше получила сходна цялостна поддръжка. Терорът би трябвало да бъде надвит на всички места.
Володимир Зеленски - президент на Украйна

По-рано посланикът на Украйна в Организация на обединените нации Сергей Кислица упрекна Русия в изтъквам " добре планувана интервенция под подправен байрак ", застрашаваща окупираната от Русия атомна електроцентрала в Запорожие. Това стана по време на замяна на реплики от двете страни по отношение на положението на най-голямата атомна централа в Европа. От своя страна ръководителят на Международната организация за атомна сила Рафаел Мариано Гроси съобщи, без да приписва виновност на никого, че трите " безразсъдни " офанзиви от 7 април насам са сложили света изтъквам " рисково покрай нуклеарна повреда ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР